Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Nākamajā sezonā "McLaren" cīnīsies ar "Red Bull" par F1 titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Nākamajā sezonā "McLaren" cīnīsies ar "Red Bull" par F1 titulu"
Foto: Motorsport.com

Jau šobrīd "McLaren" vienība ir spēcīgākā konkurente "Red Bull", bet nākamgad abas komandas jau savā starpā varētu cīnīties par titulu, bažīgs ir Helmuts Marko.

Kataras posma sprintā no pirmās vietas startēja un uzvaru izcīnīja Oskars Piastri, atstājot Maksu Verstapenu otrajā vietā, bet Lando Noriss finišēja trešais. Svētdienas sacīkstē Verstapens bija ātrākais, bet abi "McLaren" braucēji finišēja aiz viņa.

"Tagad viņi mums visbiežāk ir galvenie konkurenti un turpina tuvoties," intervijā laikrakstam "Kronen Zeitung" sacīja "Red Bull" konsultants Helmuts Marko.

Arī "McLaren" vadītājs Andreass Stella pēc sacensībām Katarā bija pozitīvi noskaņots: "Šī mums bija ļoti pozitīva nedēļas nogale. Tagad mums ir otrā ātrākā mašīna, un tas ir ļoti labi, domājot par nākotni."

Marko neslēpj, ka, neskatoties uz Verstapena pēdējā laika dominēšanu, Katarā "Red Bull" atkal nācās rūpīgi novērot "McLaren" ātrumu, lai cīņā nezaudētu.

"Mēs uzturējām savu tempu, balstoties uz "McLaren" ātrumu," skaidro Marko. "To ir vērts piefiksēt, un ir bailīgi, ka tā notiek jau katrā trasē. Var būt tā, ka nākamgad mums ar viņiem būs spraiga cīņa. Citi nespēj turēties mums un "McLaren" līdzi."

Itāļu izdevums "Corriere dello Sport" Verstapena, Piastri un Norisa finišēšanu pirmajās trīs vietās tikmēr nodēvēja par "nākotnes pjedestālu".

Izmantotie resursi:
www.f1.lv