Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lēbs: "Alonso ir izredzes kļūt par nākamā gada F1 čempionu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs: "Alonso ir izredzes kļūt par nākamā gada F1 čempionu"
Fernando Alonso un Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Leģendārais rallija pilots Sebastjēns Lēbs uzskata, ka nākamgad "Aston Martin" varētu kļūt par spēcīgāku komandu un Fernando Alonso ir izredzes izcīnīt savu trešo F1 titulu.

Lēbs un Alonso bija konkurenti, kad spāņu braucējs 2020. gadā startēja Dakaras rallijā. Pats Lēbs savulaik aizvadījis F1 testus "Renault" un "Red Bull" komandās, turklāt bija tuvu pārejai uz F1 čempionātu 2009. gadā.

"Fernando ir neticami labs pilots," intervijā spāņu izdevumam "Marca" sacīja Lēbs. "Ir patīkami redzēt, ka savos vairāk nekā 40 gados viņš atgriezies cīņā par augstākajām pozīcijām. Pat šajā vecumā viņš aizvien ir neticami motivēts un ļoti talantīgs. Šobrīd viņš ir tikpat ātrs kā agrāk."

Alonso izredzes uz otro vietu čempionātā šobrīd izskatās daudz vājākas nekā sezonas pirmajā trešdaļā. Neskatoties uz negaidīti augstajiem sasniegumiem šosezon, veterāns tomēr aizvien nav guvis savu karjeras 33. uzvaru. Pēdējo reizi uz pjedestāla augstākā pakāpiena Alonso pabija 2013. gadā.

"Uzvaras "Formulā 1" nav atkarīgas tikai no pilota," atzīst Lēbs. "Šobrīd, ja vien tev nav "Red Bull" mašīna, tu nevari uzvarēt, vismaz ne čempionātā. Taču, manuprāt viņš kopā ar "Aston Martin" šosezon darbu dara lieliski, viņi cīnās ar "Ferrari" un "Mercedes"."

Tomēr runājot par 2024. gada sezonu, Lēbs pieļauj, ka Alonso ir cerība uzveikt Maksu Verstapenu un izcīnīt titulu: "Notikt var jebkas. Paskatieties uz "Mercedes". Gadiem ilgi viņi uzvarēja, bet tagad viņu vietā ir "Red Bull". Tas parāda, ka viss ir iespējams."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs