Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Grožāns: "Es nebūtu atgriezies F1, ja man to piedāvātu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Grožāns: "Es nebūtu atgriezies F1, ja man to piedāvātu"
Romēns Grožāns. Foto: Joe Skibinski

Kamēr Kevins Magnusens tika uzrunāts un piekrita piedāvājumam atgriezties "Haas" komandas sastāvā, Romēns Grožāns atzinis, ka nebūtu to darījis.

Ne ar vienu no abiem pilotiem pēc 2020. gada sezonas "Haas" nepagarināja līgumu, viņu vietā sastāvā pieņemot debitantus Ņikitu Mazepinu un Miku Šūmaheru. Kad kontrakts ar Mazepinu pirms neilga laika tika lauzts, komandas vadītājs Ginters Steiners piezvanīja Magnusenam un uzaicināja atgriezties.

Lai gan Magnusenam jau bija noslēgti līgumi ar "Chip Ganassi" un "Peugeot" komandām par startēšanu izturības sacīkstēs, viņam izdevās vienoties par atbrīvošanu no saistībām. Dāņu pilots arī stāsta, ka pērn būtu varējis palikt F1 čempionātā, ja vien pats būtu to gribējis, taču prombūtnes laikā sapratis, cik ļoti viņam pietrūkst šo sacensību.

"Es būtu palicis F1 čempionātā ar citu komandu, ja tiešām būtu to gribējis, bet vairs nevēlējos cīnīties par pēdējām vietām," atzina Magnusens. "Pēdējās divas sezonas bija smagas, un es zaudēju motivāciju. Bija tiešām patīkami atkal izcīnīt pjedestālus, pirmās starta vietas un uzvaras - man tas iepatikās. Bet tad piezvanīja Ginters un visu sabojāja! Patiesībā man nebija ne jausmas, ka man tā pietrūks "Formula 1", tāpēc, tiklīdz radās šī iespēja, teicu - jā."

Grožānam atgriezties netika piedāvāts, bet viņš tam arī nebūtu piekritis. Šobrīd francūzis karjeru veido "IndyCar" čempionātā, kur šogad aizvada otro sezonu un pirmo reizi pārstāv spēcīgo "Andretti Autosport" vienību. Pirmajā posmā, kas jau notika Sanpīterburgā, viņš guva piekto vietu, bet mērķis ir sasniegt pirmās uzvaras.

"Daudzi cilvēki man ir prasījuši, vai es atgrieztos, un varu pateikt, ka neatgrieztos," atklāja 35 gadus vecais Grožāns. "Esmu apmierināts startēt Amerikā. Man tiešām patīk, ka šeit ir dota iespēja uzvarēt katrās sacīkstēs. "Formulā 1" aizvadīju neticamu karjeru, kas kļuvusi par lielu daļu no manas dzīves. Bet šobrīd esmu nākamajā posmā, esmu noskaņojies uzvarēt sacīkstēs un varbūt pat cīnīties par titulu."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com