Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Audi" aptur Lemānas programmu jaunā F1 projekta dēļ

Juris Grīns
Juris Grīns

"Audi" aptur Lemānas programmu jaunā F1 projekta dēļ
Foto: Audi Sport

Vācijas autoražotājs "Audi" uz nenoteiktu laiku apturējis savu Lemānas prototipa izstrādes projektu, kas visticamāk arī netiks atsākts. Iespējams, ka tas darīts dēļ mērķa atgriezties "Formulā 1".

"Audi Sport" nodaļa strādāja pie jaunā LMDh prototipa izstrādes, ar ko bija paredzējusi startēt gan Amerikā, gan Eiropā, ieskaitot Lemānas 24 stundu sacensības, kur rūpnīcai savulaik izdevies uzvarēt 13 reizes. Šim auto bija jābūt tādai pašai šasijai un citām detaļām kā "Porsche" hibrīda prototipam.

Tagad paziņots, ka projekts uz diviem vai trim mēnešiem apturēts. Daži respektabli avoti vēsta, ka tas netiks turpināts.

Ažiotāža ap Lemānas projektu krietni pieklusa pēc tam, kad parādījās informācija par "Audi" plāniem ienākt F1 pasaules čempionātā. Pagājušajā gadā vācieši veica pārrunas par "McLaren" komandas iegādi, taču šādam solim britu vienība nepiekrita. Paredzams, ka 2026. gadā "Audi" ienāks čempionātā kā viens no dzinēju piegādātājiem, iespējams, sadarbojoties tieši ar "McLaren".

Bija paredzēts, ka LMDh projekts dienasgaismu ieraudzīs 2023. gadā, un programma bija apstiprināta uz trim sezonām. Kā zināms, no nākamā gada izturības sacīkšu pasaules čempionātā (WEC) vadošajā "Hypercar" klasē būs atļauti arī LMDh hibrīda prototipi. Šādas sacīkšu mašīnas nākamo divu gadu laikā paredzējušas prezentēt "Acura", BMW, "Cadillac", "Porsche" un "Alpine" rūpnīcas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...