Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Hamiltona vietā "Mercedes" centīsies pie sevis dabūt Verstapenu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Hamiltona vietā "Mercedes" centīsies pie sevis dabūt Verstapenu"
Lūiss Hamiltons un Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" vienības vadītājs Kristians Horners nešaubās, ka "Mercedes" centīsies dabūt pie sevis Maksu Verstapenu, tiklīdz Lūiss Hamiltons izlems noslēgt karjeru F1 pasaules čempionātā.

Astoto sezonu "Mercedes" sastāvā Hamiltons uzsāks ar tikai uz šo gadu spēkā esošu līgumu. Jau pēdējos mēnešos tika baumots, ka Hamiltons iespējams gatavojas neturpināt autosportista karjeru, bet tagad ir skaidrs, ka no sacīkstēm viņš tomēr vēl neaizies. Tāpat tika baumots, ka Hamiltons grib savā līgumā redzēt punktu, kas viņam ļauj izvēlēties komandas biedru, jo sportists it kā nevēloties par savu pārinieku redzēt Verstapenu.

"Esmu pilnīgi drošs, ka tobrīd, kad Lūiss izlems apstāties, Makss automātiski kļūs par "Mercedes" potenciālo pilotu saraksta līderi," saka Verstapena tagadējais boss Horners. "Protams, viņiem būs pieejams arī Džordžs Rasels un vēl citi piloti."

Līdzīgi kā nesen izteicās komandas konsultants Helmuts Marko, arī Horners atzīst, ka Verstapens brīvi var lauzt līgumu, ja mašīna nav pietiekami ātra un nevar nodrošināt iespēju cīnīties par uzvarām. Pašlaik viņam ir līgums ir līdz 2023. gada beigām.

"Maksa līgumā ir punkts, kas attiecas uz mašīnas veiktspēju, jo negribam piespiest viņu palikt šeit, ja viņš pats to nevēlēsies," skaidro Horners. "Šāds punkts vairāk ir savstarpējo attiecību dēļ, jo līgums tiek izmantots vienīgi tad, ja rodas kādas problēmas. Mūsu attiecības ar Maksu ir ļoti spēcīgas, viņš tic šim projektam, tam, ko mēs darām, un redz, ko "Red Bull" tajā visā iegulda."

Pašlaik nav zināms, cik ilgi 36 gadus vecais Hamiltons vēl turpinās karjeru "Formulā 1", bet "Mercedes" boss Toto Volfs pavēstījis, ka vienības sastāvu 2022. gadam grib zināt jau šovasar.

"Mūsu uzdevums 2022. gadam ir uzbūvēt iespējami labāko mašīnu," gatavojoties brīdim, kad spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi, stāsta Volfs. "Un mēs gribam, lai mūsu mašīnas pilotē labākie braucēji, tāpēc jau sezonas laikā, šovasar, vēlamies zināt, kas būs mūsu pilotu pāris 2022. gada sezonai."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!