Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Binoto līdz nākamajam gadam nedrīkstēs strādāt citā F1 komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Binoto līdz nākamajam gadam nedrīkstēs strādāt citā F1 komandā
Matija Binoto. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" komanda apmaksās Matijas Binoto piespiedu atvaļinājumu visa 2023. gada garumā. Tas nozīmē, ka darbu kādā no konkurējošajām vienībām viņš nedrīkstēs uzsākt ātrāk par nākamo gadu.

Kā zināms, no šī gada “Ferrari” sacīkšu komandas vadītājs ir Frederiks Vasērs, kamēr Binoto no pienākumu pildīšanas ir atstādināts un viņam piešķirts apmaksāts atvaļinājums. Tomēr leģendārā vienība savam bijušajam vadītājam turpinās izmaksāt naudu ne tikai sešus mēnešus, kā sākotnēji tika ziņots, bet gan visa 2023. gada garumā.

Pie parastiem apstākļiem Binoto jau jūlijā varētu uzsākt darbu citā “Formula 1” komandā, kurai noteikti nodotu vērtīgu informāciju. Iepriekš viņš “Ferrari” komandā bija ne vien vadītājs, bet arī atbildēja par tehnisko jomu.

Šobrīd vēl nav zināms, ko līdzšinējais “Ferrari” vadītājs darīs turpmāk, taču ir skaidrs, ka “Ferrari” komandā pieredzējušais inženieris nepaliks. “Mercedes” boss Toto Volfs jau paspējis publiski noliegt, ka Binoto varētu turpināt darbu pie viņiem. Tikmēr saistošs Binoto varētu būt “Red Bull” un “Audi” vienībām, kas uzsākušas savu dzinēju radīšanu. Tāpat viņš tiek piesaukts kā potenciālais Rosa Brauna aizvietotājs F1 čempionāta vadības struktūrā.

“Ferrari” komanda F1 čempionātā nav uzvarējusi kopš 2008. gada, kad izdevās triumfēt Konstruktoru kausā, bet pēdējo titulu pilotu ieskaitē tā guva 2007. gadā ar Kimi Raikonenu.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs