Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" meklē pierādījumus un varētu iesniegt protestu pret "Mercedes"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" meklē pierādījumus un varētu iesniegt protestu pret "Mercedes"
Foto: Motorsport.com

F1 komandas "Red Bull" vadība apstiprinājusi, ka šobrīd vēl negatavojas iesniegt protestu pret iespējamajiem "Mercedes" komandas tehnisko noteikumu pārkāpumiem, tomēr meklēs pierādījumus un sūdzība varētu sekot.

Ierodoties uz posmu Brazīlijā, izteiktā favorītes lomā bija "Red Bull" komanda, taču realitāte izrādījās pilnīgi savādāka, jo Lūiss Hamiltons ātruma ziņā faktiski nebija pārspējams. Pat neskatoties uz izslēgšanu no kvalifikācijas un startēšanu sacensībās no desmitās vietas, viņam izdevās uzvarēt.

Viens no šī progresa iemesliem ir jaunais dzinējs, ko "Mercedes" izgatavoja viņam uz šo posmu. Par motora maiņu Hamiltons arī tika pie piecu starta vietu soda.

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko ir pārsteigts: "Tā mums ir mistērija. Kad mums ir jauns motors, tas dot trīs līdz piecus kilovatus, bet Hamiltona jaunais motors - visus 15. Šobrīd mēs cenšamies saprast, kā tas viss darbojas."

Bija arī novērojams, ka "Mercedes" komandai ievērojami izdevies kāpināt maksimālo ātrumu, ko "Red Bull" izskaidro ar, iespējams, nelegālu aizmugurējo antispārnu, kurš pie liela ātruma spēj mainīt formu. Šī iemesla dēļ, lai izpētītu to tuvāk, Makss Verstapens pēc sprinta kvalifikācijas arī pieskārās Hamiltona formulai, par ko saņēma 50 tūkstošu eiro sodu. Ja "Red Bull" izdosies "uzost", kādā veidā pārkāpti noteikumi, varētu sekot sūdzība Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA).

"Tā būtu pēdējā lieta, kā mēs to risinātu," saka Marko. "Vispirms mēs centīsimies panākt to detaļu maiņu, kas, mūsuprāt, nav atbilstošas. Bet šobrīd mums vēl trūkst faktu, lai šo lietu varētu turpināt tālāk."

Arī "Red Bull" vadītājs Kristians Horners izsakās līdzīgi: "Mums ir jāpēta, no kurienes viņiem ir tāds ātrums. Tas nav normāli, un mums tas jāatklāj, bet vēl ir pārāk agri, lai iesniegtu protestus."

"Mercedes" boss Toto Volfs jau izteicies, ka "FIA var sadalīt mūsu antispārnu simts daļās un tāpat neatradīs neko nelegālu".

Izmantotie resursi:
grandpx.com

  +2 [+] [-]

, 2021-11-15 16:57, pirms 2 gadiem
Nez Hamiltona fani arvien stāsta, ka Mercedes ir lēnāka formula kā RedBull.. visu sezonu lasīju tādus tekstus, un nevarēju beigt brīnīties par tādām atziņām! Mana izpratne bija tāda - ir trases kur Mercedes ir lēnāki un ir trases kur Mercedess ir ātrāki!

Bet tagad - pēdēdējā sacīkstē - Mercedes jau ir krietni ātrāki!

  -1 [+] [-]

, 2021-11-15 17:14, pirms 2 gadiem
oscarsq rakstīja: Nez Hamiltona fani arvien stāsta, ka Mercedes ir lēnāka formula kā RedBull.. visu sezonu lasīju tādus tekstus, un nevarēju beigt brīnīties par tādām atziņām! Mana izpratne bija tāda - ir trases kur Mercedes ir lēnāki un ir trases kur Mercedess ir ātrāki!

Bet tagad - pēdēdējā sacīkstē - Mercedes jau ir krietni ātrāki!
Viena lieta ko Hamiltons māk darīt ir spēlēt uz naratīvu, kas arī ietekmē visus viņa aklos sekotājus, saku aklos, jo tiem kuri kaut mazliet dziļāk paseko F1 piekritīs tavam teiktajam par trases preferencēm (Meršiem trases ar taisnēm un cietāka kalibra riepām, RB ātrie pagriezieni). Šogad, Hamis katrā intervijā/iespējā cenšas izcelt to ka RB "esot" ātrākā mašīna utmldz., lai arī patiesība ir sarežģītāka.
Šī pēdējā sacīkste atvilka no atmiņas RB un Vetela ēru, kur tu jau zināji, ka šis tiks visiem cauri dikti vienkārši.

     [+] [-]

, 2021-11-15 18:36, pirms 2 gadiem
Neticu tiem 15kW. Kā tad Hamis apdzina visus ar aizvēju + DRS. Protams, ka tur rodas 20 km/h ātruma pārsvars. RB taču tieši tāpat visus apdzen (šajā gonkā, ja nemaldos Perezs vienu no sarkanajiem braucējiem).