Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Strols saņem brīdinājumu no FIA par trenera pagrūšanu Kataras GP

Juris Grīns
Juris Grīns

Strols saņem brīdinājumu no FIA par trenera pagrūšanu Kataras GP
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Lānss Strols saņēmis oficiālu brīdinājumu par agresīvu uzvedību iepriekšējā F1 posmā Katarā. Tikmēr "Aston Martin" vadītājs steidzis attaisnot sava braucēja rīcību.

TV kameras fiksēja kā "Aston Martin" komandas pilots pēc izkrišanas pirmajā kvalifikācijas kārtā vispirms agresīvi izsviež no mašīnas stūri, bet pēc tam boksos pagrūž savu treneri Henriju Hovu. Jāpiebilst, ka F1 stūres vērtība ir var pietuvoties 100 tūkstošiem eiro, un sezonas laikā pilots mēdz izmantot trīs līdz četras stūres. Tomēr ne šī nianse bija galvenā.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) jau pirms dažām dienām apstiprināja, ka tās pārstāvis veicis pārrunas ar Strolu attiecībā uz dažiem starpgadījumiem, kas, iespējams, pārkāpj FIA noteikumus, politiku un procedūras. Lai gan nekas konkrēti netika paskaidrots, bija skaidri noprotams, ka runa ir par Strola izdarībām, ko Losailas trasē kvalifikācijā fiksēja TV kameras.

FIA amatpersona esot saņēmusi atvainošanos no Strola par viņa darbībām Kataras GP, teikts piektdien izplatītajā paziņojumā. Sportistam izteikts rakstveida brīdinājums. Tiek norādīts, ka FIA saglabā nulles toleranci pret pārkāpumiem un nosoda jebkuru rīcību, kas var izraisīt fizisku otras personas aizskaršanu.

Tikmēr "Aston Martin" vadītājs Maiks Kraks sava pilota, komandas īpašnieka Lorensa Strola dēla, rīcību attaisno.

"Kad futbola spēlētāju nomaina, viņš neiet pie trenera, lai "dotu pieci", bet norauj savu kreklu un met pudeli pa gaisu," medijam "Auto Motor und Sport" skaidro Kraks. "Mēs gribam emocijas no sportistiem. Bet tiklīdz kāds tās izrāda, mēs ātri nosodām. Tas ir aizgājis par tālu, ja desmit cilvēki, kas sēž dīvānā vai patīkami vēsā istabā, stāsta, ka šādi uzvesties nedrīkst. Vajadzētu izrādīt vairāk cieņas. Protams, ar pilotu tas ir jāizrunā, bet uz notikušo būtu jāskatās no perspektīvas. Cīņas karstumā šādas lietas mēdz notikt."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv