Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Steiners: "Kopš avārijas Monako Šūmahers ir daudz mācījies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Steiners: "Kopš avārijas Monako Šūmahers ir daudz mācījies"
Mika Šūmahera avārija šogad Monako trasē. Foto: Motorsport.com

"Haas" vadītājs Ginters Steiners pēdējā laikā arvien cerīgāk izsakās par Mika Šūmahera izredzēm palikt komandā uz 2023. gada F1 sezonu. Tagad viņš atzinis, ka vācietim ir priekšrocības, ņemot vērā, ka pilots komandā startē jau otro gadu.

"Haas" komandas pilns sastāvs nākamajai F1 sezonai aizvien nav paziņots. Zināms, ka vienībā turpinās startēt Kevins Magnusens, kamēr uz otru vietu pretendē gan Šūmahers, gan Niko Hilkenbergs un Antonio Džiovinaci.

Pēdējo piecu posmu laikā Šūmahers kvalifikācijā trīs reizes pārspējis Magnusenu, arī sacīkstēs bieži vien izdodas ierindoties augstāk, lai gan pēdējā laikā punkti nav izcīnīti. Šūmahera sniegums tomēr liek noprast, ka braucējs ir progresējis.

Jautāts par to, vai Šūmaheram ir priekšrocības palikt komandā, ņemot vērā, ka viņš tajā startē jau kopš pagājušā gada, Steiners sacīja: "Pavisam noteikti. Ja tu strādā ar kādu kopā divus gadus, tā ir priekšrocība. Tas ir labāk nekā piesaistīt kādu jauno, jo, kā vienmēr esmu uzsvēris, mācīties nav laika. Tāpēc arī atsākām sadarbību ar Kevinu, jo viņš šeit jau bija startējis. Gadu viņš izlaida, bet pazīst šeit visus, un tā vienmēr ir priekšrocība."

Sevišķu kritiku Šūmahers izpelnījās pēc pamatīgās avārijas Monako trasē. Lai gan arī pēc tam bijušas kļūdas, ieskaitot negadījumu slapjā trasē Japānas GP treniņā, Steiners tomēr izsakās pozitīvi.

"Viņš vairs īpaši nav nodarījis lielus bojājumus mašīnai vai ko tādu un ir izcīnījis punktus," saka Steiners. "Ja tu negūsti mācību un neattīsties kā pilots, punktus neizcīnīsi."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...