Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Piastri notur aizmugurē Leklēru un uzvar Azerbaidžānā

Juris Grīns
Juris Grīns

Piastri notur aizmugurē Leklēru un uzvar Azerbaidžānā
Oskars Piastri un Šarls Leklērs. Foto: f1.com

Apdzinis Šarlu Leklēru un daudzu apļu garumā noturējis sāncensi aizmugurē, par Azerbaidžānas GP uzvarētāju kļuvis "McLaren" pilots Oskars Piastri. Priekšpēdējā aplī avarējot Karlosam Sainsam un Serhio Peresam, pie trešās vietas tika Džordžs Rasels. Tikmēr Lando Norisam aizraujošajā sacīkstē negaidīti izdevās pārspēt Maksu Verstapenu un atņemt sāncensim punktus kopvērtējumā.

Leklērs veica labu startu no pirmās pozīcijas, pārliecinoši noturot līderpozīciju, Piastri saglabāja otro vietu, bet Sainsam jau sākumā uzbruka Peress. Īsi pēc tam "Red Bull" pilots otrajā līkumā veica apdzīšanu, paceļoties uz trešo pozīciju. Tikmēr Verstapens tajā pašā vietā bija apdzinis Raselu un pakāpies uz piekto vietu.

Vairāki piloti, tostarp Lūiss Hamiltons, saņēma starta vietu sodus, un F1 vicelīderis Noriss cīņu uzsāka no 15. pozīcijas. Pirmo apli viņš pabeidza trīspadsmitais, bet, lai ielauztos vadošajā desmitniekā, bija jāpagaida līdz astotajam aplim. No tobrīd "Top 10" esošajiem braucējiem tikai Noriss un priekšā esošais Alekss Albons bija startējuši ar cietā sastāva riepām, kamēr pārējiem bija vidēji citās riepas.

Pēc sadursmes ar Lānsu Strolu mašīnu sabojāja Juki Cunoda, kurš bija spiests braukt boksos un izstāties. Strols ar cauru riepu devās boksos un atkrita uz beigām. Vēlāk arī viņš izstājās ar bremžu problēmām.

Leklērs pirmajos apļos bija izveidojis nelielu pārsvaru, pēc tam Piastri pietuvojās, taču "Ferrari" pilots drīz atkal spēja aizbēgt drošā atstatumā. Kad Piastri 16. aplī devās boksos, viņš līderim zaudēja jau sešas sekundes. Turklāt pāris apļus iepriekš jaunas riepas jau bija uzmontējis ļoti ātri braucošais Peress. Norisam tika dots uzdevums noturēt "Red Bull" pilotu aizmugurē. Tas kādu brīdi izdevās un ar to pietika, lai Piastri atgrieztos trasē priekšā Peresam.

Kad boksu apmeklējumu 17. aplī veica līderis Leklērs, viss iepriekš iekrātais pārsvars bija zudis. Piastri bija jānokļūst priekšā pitstopu vēl neveikušajam Albonam, bet pēc tam 20. apļa pirmajā līkumā "McLaren" pilots apdzina arī "Ferrari" formulu un kļuva par sacīkšu līderi. Arī Peress bija zaudējis laiku aiz Albona, bet pēc tam tika garām un vadošā trijotne daudzus apļus brauca tuvu viens otram.

Verstapens daudzus apļus pavadīja aiz Norisa, tā arī nespējot viņu apdzīt, kamēr abiem pa priekšu brauca Albons, kurš 32. aplī beidzot iebrauca uz riepu maiņu. Verstapens sūdzējās par bremzēm un mašīnas aizmugures slikto saķeri, bet pa to laiku viņu bija noķēris Rasels, spējot arī aizbraukt garām. Tikai 38. aplī pitstopu veica Noriss, trasē atgriežoties septītajā pozīcijā, uzreiz aiz Verstapena, kurš gan bija 15 sekundes priekšā.

Sacensību turpinājumā Leklērs ilgi brauca cieši aiz līdera Piastri, taču, lai kā necenstos garajā taisnē tikt blakus, tas ne reizi tā arī neizdevās. Četrus apļus pirms finiša "Ferrari" braucējs paziņoja, ka aizmugurējās riepas ir pagalam un Piastri sāka attālināties.

Tikmēr Peress sāka pretendēt uz otro vietu un priekšpēdējā apļa sākumā vien nedaudz pietrūka, lai aizbrauktu garām Leklēram. Situāciju izmantoja Sainss, apdzenot Peresu. Cīņai turpinoties, priekšpēdējā aplī Sainsa un Peresa riteņi saskārās un notika avārija.

Sacīkste finišēja aiz virtuālās drošības mašīnas, Piastri izcīnot otro uzvaru karjerā, Leklēram paturot otro pozīciju, bet negaidīti uz trešo vietu pacēlās "Mercedes" pilots Rasels. Pa to laiku Noriss ar svaigām riepām bija paspējis noķert un arī apdzīt Verstapenu, finišējot ceturtajā vietā un atņemot čempionāta līderim punktus kopvērtējumā. "McLaren" komanda pirmo reizi pēdējā desmitgadē izvirzījusies vadībā Konstruktoru kausā.

Sesto vietu izcīnīja Fernando Alonso, Albons finišēja septītais, bet astotajā pozīcijā ierindojās Franko Kolapinto, savās otrajās sacensībās izcīnot punktus. Pirms tam aizvadījis neizteiksmīgu sacīksti, Hamiltons, startēdams no boksiem, visu notikumu rezultātā tika pie devītās vietas, bet pirmo desmitnieku noslēdza Olivers Bērmans. Viņš šajā posmā "Haas" sastāvā nomainīja Kevinu Magnusenu.

Pilotu kopvērtējumā Noriss tagad 59 punktus aiz Verstapena, bet komandu ieskaitē "McLaren" uzreiz izdevies iekrāt 20 punktu pārsvaru pār "Red Bull". Līdz F1 sezonas beigām vēl atlikuši septiņi posmi. Jau pēc nedēļas, 22. septembrī, nākamās sacīkstes Singapūras ielu trasē.

Azerbaidžānas GP rezultāti:

F1 kopvērtējums:

1 2 45 komentāri
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

     [+] [-]

, 2024-09-15 16:00, pirms 3 dienām
Nu kurš vainīgs? Es saku - Sainss. Jo Perezs diez vai stūrētu pa labi, jo viņš taču redzēja, kur pretinieks.

Vai es palaidu garām un tiešraidē nerādīja skatu no Pereza onboard?

  -2 [+] [-]

, 2024-09-15 16:06, pirms 3 dienām
Peresu miskastē. Nu tak nemāk uzbrukt. Leklērs ar mirušām riepām velkās, Perezs ar DRS baidās uzbrukt, tālāk Sainz izmanto iespēju, Perezam nervi netur, abi ārā. Būs interesanti līdz sezonas beigām, šaubos vai Oskars pēc uzvaras gribēs tagad ļoti Lando palīdzēt, jo pašam vēl ir iespējas uzvarēt kopvērtējumā. Maksim nav tiesību kļūdīties, jābrauc auto un savu spēju robežās. Top5 katrā, no atlikušajiem posmiem, ja Ferrari ar Mclaren smagi cīnīsies, čempiona titulu noturēt vajadzētu. Vismaz es ceru.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-15 16:08, pirms 3 dienām
Hose, pietam Hamim bija jauns motors utt. Tagad jāgaida tas nabags, kas savu palagu raksta, bet viņam pa lielam nekad neviens neatbild :]

  -2 [+] [-]

, 2024-09-15 16:10, pirms 3 dienām
chr1sT_v2 rakstīja: Hose, pietam Hamim bija jauns motors utt. Tagad jāgaida tas nabags, kas savu palagu raksta, bet viņam pa lielam nekad neviens neatbild :]
Nezinu, ko tas ekscentriķis raksta, bet viņa viedokļa neobjektivitāte spiežas cauri par visām vīlēm. Viņš ir "biased", kā teiktu angļi, tas ir nenoliedzami. Tāpēc jau kādu laiku vairs nelasu viņa puspalagus.

     [+] [-]

, 2024-09-15 16:11, pirms 3 dienām
Jūs visi uzmanīgi. Tas nešpetnis šorīt atkal neiedzēra savas ripiņas un izspruka pa sētas durvīm. Uz ceļa satiktie kaimiņi stāstīja, ka šis apstaigājis tuvējās mājas un diedelēja pēc Wi-Fi!

     [+] [-]

, 2024-09-15 16:12, pirms 3 dienām
Lando pēc kvalifikācijas: "Progress (no 17. vietas) būs neiespējams". Startē 15., finišē 4. (būtu 6., ja ne avārija).
Es teiktu, ka tas ir diezgan ievērojams progress, ņemot vērā, ka daudziem citiem gandrīz vispār nekāds īpašs progress neizdevās... Beigās, vēl Maksu izdevās apsteigt, kas bija neizbēgami kopš brīža, kad Lando uzlika jaunas riepas... nez kāpēc komentētāji vēl apmēram 10 apļus līdz beigām teica, ka Maksam izdosies noturēties priekšā, kaut arī bija redzams, ka Lando ir vairāk kā sekundi ātrāks aplī...

Neskaitot Saincu un Peresu, Verstapens uzskatāms par lielāko šīs sacīkstes neveiksminieku - ne tikai zaudēja tiešajā cīņā ar Lando, bet beigās vēl netika pie iespējas nopelnīt punktu par ātrāko apli (zaudēt 3 vai 1 punktu savam sāncensim tomēr ir liela starpība, kad katram punktam ir nozīme)... boksos pēc softiem iebrauca, bet tūliņ notika avārija un ar to viss beidzās...

Jāskatās, kuru atzīs par vainīgu avārijas izraisīšanā...

  -3 [+] [-]

, 2024-09-15 16:13, pirms 3 dienām
Labi, ok Karlosam nav ko pārmest, jo ne jau viņš nopsihojās un izraisīja sadursmi. Bet nu rezultāts nav patīkams abām komandām, ja nu vienīgi Maxim, kurš šādā veidā nezaudēja tik daudz Šarlam, kurš arī teorētiski ir viens no titula pretendentiem. Bija tāda nelāga nojauta par sadursmi starp augšgala braucējiem. Žēl, protams, jo pretējā gadījumā varēja sanākt izcili aizraujošs finišs.

     [+] [-]

, 2024-09-15 16:15, pirms 3 dienām
Episki...ļoti episki... kopvērtējuma tabula arī interesantāka paliek
Pārējais tikai dīvānu eksperta viedoklis

  -2 [+] [-]

, 2024-09-15 16:15, pirms 3 dienām
Uz ātru roku sarēķināju, ka Lendo, lai kļūtu par čepionu, vidēji 9 pts katrā posmā vairāk par maksu jānopelna. Juris varētu noprecizēt.

     [+] [-]

, 2024-09-15 16:17, pirms 3 dienām
Heiteris parastais rakstīja: Nu kurš vainīgs? Es saku - Sainss. Jo Perezs diez vai stūrētu pa labi, jo viņš taču redzēja, kur pretinieks.

Vai es palaidu garām un tiešraidē nerādīja skatu no Pereza onboard?
Sains vispār neko nedarīja un to var redzēt pēc video no viņa formulas.Vnk brauc taisni un nemēģina neko stūrēt

  -3 [+] [-]

, 2024-09-15 16:18, pirms 3 dienām
petravicus rakstīja: Neskaitot Saincu un Peresu, Verstapens uzskatāms par lielāko šīs sacīkstes neveiksminieku - ne tikai zaudēja tiešajā cīņā ar Lando, bet beigās vēl netika pie iespējas nopelnīt punktu par ātrāko apli (zaudēt 3 vai 1 punktu savam sāncensim tomēr ir liela starpība, kad katram punktam ir nozīme)... boksos pēc softiem iebrauca, bet tūliņ notika avārija un ar to viss beidzās...
Tu joko? Maxim šajā trasē vispār nevajadzēja būt tik tuvu Lendo. Bet beigās sanāca zaudēt tikai 3 punktus un vēl nezaudēt tik daudz Šarlam. Ņemot vērā viņa pārsvaru kopvērtējumā, kurš varēja tik sadeldēts diezgan ievērojami no vairāku sāncenšu puses, beigās sanāca zaudēt pat ļoti maz. Neredzu nevienu scenāriju, kurā viņš būtu ieguvis kaut ko ievērojami vairāk.

     [+] [-]

, 2024-09-15 16:19, pirms 3 dienām
chr1sT_v2 rakstīja: Uz ātru roku sarēķināju, ka Lendo, lai kļūtu par čepionu, vidēji 9 pts katrā posmā vairāk par maksu jānopelna. Juris varētu noprecizēt.
ir, ir 9 punkti... varētu likties, ka daudz, bet, ņemot vērā Verstapena nespēju cīnīties kaut par pjedestālu (nemaz nerunājot par uzvaru), pastāv liela iespēja, ka Lando noķers un apsteigs, ja vien pats sev neiegriezīs līdzīgi kā vakar...

  -2 [+] [-]

, 2024-09-15 16:22, pirms 3 dienām
Es domāju, ka Lendo speciāli neuzbruka Albonam, lai turētu DRS un Makss abiem ar svaigām riepām netiktu garām. Tas bija taktiski skaisti izplānots. Pēc tam viss bija tā, kā bija.

  -2 [+] [-]

, 2024-09-15 16:23, pirms 3 dienām
Petravicus, atceries Oskara faktoru, pēc uzvaras , lai kas tur būtu sarunāts, šaubos vai tāpat vien kko atdos. Lendo jāpierāda, ka ir labāks un ātrāks.

     [+] [-]

, 2024-09-15 16:23, pirms 3 dienām
interesanti, kur būtu palicis Albons, ja aizbrauktu boksos kopā ar Norisu.. žēl, ka tā arī nespēja noķert Alonso.

Leklērs vispirms izstājās no uzbaras pats, un pēc tam abiem karstasinīgākajiem lika izstāties no sacīkstes, māsterklass!

par rūkiju punktiem arī prieks

  -3 [+] [-]

, 2024-09-15 16:24, pirms 3 dienām
Hose Girtinho rakstīja: Nezinu, ko tas ekscentriķis raksta, bet viņa viedokļa neobjektivitāte spiežas cauri par visām vīlēm. Viņš ir "biased", kā teiktu angļi, tas ir nenoliedzami. Tāpēc jau kādu laiku vairs nelasu viņa puspalagus.
Uh puisēn, diez vai man acīs to spētu pateikt. Taču kā biji lupatlasis tā arī paliksi.

  -2 [+] [-]

, 2024-09-15 16:25, pirms 3 dienām
petravicus rakstīja: ir, ir 9 punkti... varētu likties, ka daudz, bet, ņemot vērā Verstapena nespēju cīnīties kaut par pjedestālu (nemaz nerunājot par uzvaru), pastāv liela iespēja, ka Lando noķers un apsteigs, ja vien pats sev neiegriezīs līdzīgi kā vakar...
Starp Lendo un Leklēru ir vairs tikai 19 punkti. Bez Oskara palīdzības izskatās, ka Lendo var rasties dažādas problēmas. Arī pašam Piastri būtu labas iespējas pacīnīties par titulu, ja vien nebūtu jāstrādā uz komandas biedru turpmākajās sacīkstēs.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-15 16:27, pirms 3 dienām
chr1sT_v2 rakstīja: Petravicus, atceries Oskara faktoru, pēc uzvaras , lai kas tur būtu sarunāts, šaubos vai tāpat vien kko atdos. Lendo jāpierāda, ka ir labāks un ātrāks.
Noruna ir noruna, ja vien pati komanda kaut ko nenojauc Lendo. Varētu šķist, ka Oskars šobrīd ir labāks, jā. Es teiktu, ka izsalkušāks. Man patīk austrālieša stils.

     [+] [-]

, 2024-09-15 16:30, pirms 3 dienām
Tas moments, kad abi ar Leklēru driftā paņēma līkumu bija labākais šajā sacīkstē, abi uz maksimumu un robežas. Lai arī nebija daudz notikumu, bija aizraujoša sacīkste.

     [+] [-]

, 2024-09-15 16:31, pirms 3 dienām
Hose Girtinho rakstīja: Starp Lendo un Leklēru ir vairs tikai 19 punkti. Bez Oskara palīdzības izskatās, ka Lendo var rasties dažādas problēmas. Arī pašam Piastri būtu labas iespējas pacīnīties par titulu, ja vien nebūtu jāstrādā uz komandas biedru turpmākajās sacīkstēs.
Visu noteiks tas, cik konkurētspējīgi Ferrari būs atlikušajās trasēs, jo par McLaren konkurētspēju nav jāsatraucas...

  +1 [+] [-]

, 2024-09-15 16:31, pirms 3 dienām
Vispār, ja Jurim laiks, viņš varētu uzmest rakstu, cik ir pazaudēts lielākais pārsvars punktos, teiksim 5 posmus pirms beigām, paanalizēt vēsturi, utt. Būtu interesanti palasīt.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-15 16:33, pirms 3 dienām
Lai arī sacīkstē gribējās redzēt vairāk apdzīšanu par pirmajām vietām, Piastri, Leklērs nodemonstrēja brīnišķīgu sniegumu, bija prieks pavērot jo īpaši "driftēšanu" puišiem visu cieū, skaista sacīkste.

Uzvaru bija pelņijuši abi, taču uzvarēt var tikai viens.

Perezs, ja neskaita notikumus ar Sainzu, vienreizējs sniegums, ļoti stabili kontrolēja riepas un savu tempu un pie veiksmes varēja iegūt potenciāli ne tikai trešo vietu. Ja maksima demonstrēja vāju sniegumu Žo līmenī, nestabils un vājš, tad Perezs šodien bija "atgriezies". RBR jauninājumi šim posmam strādāja neslikti, uz nākamo posmu esot plānoti daudz vairāk uzlabojumu.

Par Sainzu, protams, bēdīgi, tā bija viņa kļūda un pats incidents puļķīgs, var jau būt spīdēja acīs un neieskatījās spoguļos, taču kam to no tā tagad vieglāk?

Kopumā Sarkanajiem jāpiestrādā pie riepu ilgdzīvošanas.

Meršiem būs ko palauzīt galvu, jo atgriešanās pie vecās grīdas, nedeva vēlamo rezultātu, to protams, var ietekmēt konkrētā trase, taču tempa trūka. Luisa atšķirīgie regulējumi neatmaksājās tāpat kā komponenšu maiņa.

Liels prieks par jaunajiem braucējiem, stabils sniegums gan Williams, gan Haas ir ko padomāt.

  -3 [+] [-]

, 2024-09-15 16:35, pirms 3 dienām
petravicus rakstīja: Visu noteiks tas, cik konkurētspējīgi Ferrari būs atlikušajās trasēs, jo par McLaren konkurētspēju nav jāsatraucas...
Šobrīd jebkurš faktors var būt izšķirošs. Piemēram, vai RBR atgūs konkurētspēju, kas ir iespējams. Kāds būs Maku un Sarkano spēku samērs atlikušajās sacīkstēs. Drošības mašīnas, avārijas. Viss var ietekmēt kopvērtējumu. Jo sīvāka konkurence starp komandām, jo interesantāk.

  -4 [+] [-]

, 2024-09-15 16:37, pirms 3 dienām
chr1sT_v2 rakstīja: Vispār, ja Jurim laiks, viņš varētu uzmest rakstu, cik ir pazaudēts lielākais pārsvars punktos, teiksim 5 posmus pirms beigām, paanalizēt vēsturi, utt. Būtu interesanti palasīt.
Kā nu kuram. Man gan tas raksts šķita pilnīga draza. Lai gan statistiķiem varbūt arī kaut kas aizķērās sirdī, nezinu.

     [+] [-]

, 2024-09-15 16:47, pirms 3 dienām
Hose Girtinho rakstīja: Labi, ok Karlosam nav ko pārmest, jo ne jau viņš nopsihojās un izraisīja sadursmi. Bet nu rezultāts nav patīkams abām komandām, ja nu vienīgi Maxim, kurš šādā veidā nezaudēja tik daudz Šarlam, kurš arī teorētiski ir viens no titula pretendentiem. Bija tāda nelāga nojauta par sadursmi starp augšgala braucējiem. Žēl, protams, jo pretējā gadījumā varēja sanākt izcili aizraujošs finišs.
Kāpēc tāda pāliecība, ka Perezs izraisīja avāriju?!

  -1 [+] [-]

, 2024-09-15 16:49, pirms 3 dienām
Tak ja Lando nebūtu piebremzējis Peress tad nez kā būtu ar Piastri uzvaru .to pat pateica kad Lando 50 % izdarīja lai šodien viņš uzvaretu....Lando jau vairākas reizes ir palidzējis Piastri tāpat kā atdeva uzvaru Piastri lai puika neraudatu......Lando būs čempions 💪

     [+] [-]

, 2024-09-15 16:50, pirms 3 dienām
chr1sT_v2 rakstīja: Vispār, ja Jurim laiks, viņš varētu uzmest rakstu, cik ir pazaudēts lielākais pārsvars punktos, teiksim 5 posmus pirms beigām, paanalizēt vēsturi, utt. Būtu interesanti palasīt.
Ir taču tāds raksts

     [+] [-]

, 2024-09-15 16:50, pirms 3 dienām

     [+] [-]

, 2024-09-15 17:00, pirms 3 dienām
Dienas bilde ';

  -3 [+] [-]

, 2024-09-15 17:01, pirms 3 dienām
Heiteris parastais rakstīja: Kāpēc tāda pāliecība, ka Perezs izraisīja avāriju?!
Noskatījos video. Peress pārāk satuvojās un bija liela iespēja avārijai. Karloss saglabāja trajektoriju, bet riteņi saskārās, kā rezultātā Karlosa mašīna pazaudēja balansu. Protams, var paskatīties telemetriju, bet vismaz vizuāli Peress bija vainojams sadursmē. Tas ir visreālākais scenārijs, nezinot datus.

     [+] [-]

, 2024-09-15 17:02, pirms 3 dienām
Fū labi ka Lando pēc sliktas kvalifikācijas izglābās un vēl nedaudz sadeldēja pārsvaru līdz Verstapenam. Bet nu domāju tālāk būs labām. Ja Lando uzvar un Verstapens finišē atklāt kāds sestais tik tad jau jūtami deldēsies pārsvars.

     [+] [-]

, 2024-09-15 17:02, pirms 3 dienām
Hose Girtinho rakstīja: Oskars atkal tiek Oskaram. Vienkārši apbrīnojami. Dienas lielākā zvaigzne. Apsveicu!

Maxis diez vai pirms nedēļas nogales varēja cerēt, ka zaudēs Lendo tikai 3 punktus. Savukārt Rasels ir komandas nr.1, kamēr Lūsijai atkal šņuksti par radio.

Prieks arī par Leklēru, bet nu tie divi lutauši vienkārši sajāja sacīksti gan sev, gan komandām.
Rasels pēc gonkas paziņoja, ka viņi esot bijušu visātrākie ar H riepām. :-D
Sanāk, vēl pāris apļi un viņš būtu uzvarējis!
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

  -1 [+] [-]

, 2024-09-15 17:08, pirms 3 dienām
Hose Girtinho rakstīja: Starp Lendo un Leklēru ir vairs tikai 19 punkti. Bez Oskara palīdzības izskatās, ka Lendo var rasties dažādas problēmas. Arī pašam Piastri būtu labas iespējas pacīnīties par titulu, ja vien nebūtu jāstrādā uz komandas biedru turpmākajās sacīkstēs.
Jā, Lundo būs vajadzīga Uskara palīdzība.
1 2 45 komentāri