Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komanda nepakļausies "Renault" ultimātam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komanda nepakļausies "Renault" ultimātam
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan "Renault" vēlas, lai "Red Bull" iespējami ātrāk paziņotu, ar kuru dzinēju piegādātāju vēlas sadarboties 2019. gada F1 sezonā, komanda negatavojas sasteigt notikumus un nepakļausies uzstādītajam ultimātam.

"Renault" vadītājs Sirils Abitebouls nesen žurnālistiem pavēstīja, ka "Red Bull" tiek dots laiks līdz 24. jūnijā gaidāmajām sacensībām Francijā, lai pieņemtu lēmumu, turpināt sadarbību vai turpmāk strādāt kopā ar "Honda" rūpnīcu, kuras ražotos dzinējus jau izmanto "Toro Rosso" vienība. Neskatoties uz to, ka "Red Bull" vadība gatavojas lēmumu paziņot pirms sacensībām Austrijā, kas notiks 1. jūlijā, Abitebouls izteicies, ka tobrīd piedāvājums vairs nebūs spēkā.

Lai gan šie vārdi ir visai tieši, spiedienam "Red Bull" negatavojas pakļauties.

"Mēs sīki izpētīsim datus, kas iegūti Kanādā un Francijā," saka "Red Bull" komandas vadītājs Kristians horners. "Tikai tad pieņemsim galīgo lēmumu."

Komandas konsultants Helmuts Marko arī paziņojis, ka "Red Bull" pieturēsies pie plāna, neskatoties uz steidzināšanu no "Renault" puses.

"Lai mēs lēmumu pieņemtu Francijā vai Austrijā, starpība ir tikai dažas dienas," viņš norāda. "Es nezinu, kāpēc pēkšņi tas kļuvis tik svarīgi. Savu lēmumu mēs paziņosim starp sacīkstēm Francijā un Austrijā."

Jau Monreālas trasē "Red Bull" pastiprināti pētīja "Honda" motora uzlabojumus, par ko radies labs iespaids.

"Runa ir par 0.3 sekundēm aplī," atklāj Marko.

Izmantotie resursi:
F1 News, F1 Live, F1 Results | 2018 Formula 1...