Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons pēc pirmssezonas testiem slavē "Red Bull" rezultātus un sagaida lielisku cīņu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hamiltons pēc pirmssezonas testiem slavē "Red Bull" rezultātus un sagaida lielisku cīņu
Serhio Peress. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Septiņkārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons pēc Bahreinā aizvadītajiem pirmssezonas testa braucieniem izteicis atzinīgus vārdus “Red Bull” komandai, un viņš sagaida lielisku cīņu pret konkurentiem. Sezona sāksies tieši Bahreinā, pirmajām sacīkstēm norisinoties 28. martā.

“Red Bull” līderis Makss Verstapens sasniedza ātrāko laiku Bahreinā, un Lūiss Hamiltons atzinīgi novērtēja konkurentu parādīto sniegumu. “Viņiem bija labas sesijas, un abi piloti izskatās ļoti spēcīgi. “Red Bull” - tas šosezon būs cits zvērs. Ļoti laba formula un divi spēcīgi piloti,” pauda Hamiltons. Starpsezonā par Verstapena komandas biedru kļuva Serhio Peress.

Lai gan pirmssezonas testi neļauj spriest par kopējo ainu, jo nav zināmi formulu regulējumi vai tas, cik daudz degvielas ir trasē esošajos bolīdos, “Mercedes” piloti sūdzējušies par stabilitātes trūkumu, tāpat pievīlušas tehniskas ķibeles. Svētdienas rīta sesijā labāko laiku sasniedza Peress, bet dienas sesijā ātrākais bija Verstapens.

Nīderlandes pilots uzvarēja pagājušā gada pēdējā posmā. Ņemot vērā, ka pandēmijas dēļ komandas izmantos lielu daļu no vecajām formulām, tas ir svarīgi, uzskata Hamiltons. “Varam pieņemt, ka pirmajās sacīkstēs viņi būs turpat blakus, ja ne priekšā. Domāju, tā būs lieliska cīņa visas sezonas garumā,” kurš triumfējis jau četrus gadus pēc kārtas.

“Ir sajūta, ka esam spēruši soli uz priekšu,” teica Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass, kura formulu iepriekš piemeklēja ātrumkārbas defekts. “Ejam pareizajā virzienā. Joprojām neesmu par 100% apmierināts, taču šajā sezonas posmā tā nebūs nekad. Turpinām strādāt, lai izbalansētu formulu, lai tā uzvestos patīkamāk un ļautu būt ātrākiem. Man ir sajūta, ka sezona būs saspringta.”

“Mercedes” nebija vienīgā komanda, kas cīnījās ar tehniskām problēmām. “Aston Martin” pilots Sebastians Fetels trīs dienu laikā paguva veikt tikai 117 apļus, viņu pievīla dzinējs. Lai salīdzinātu - Kimi Reikenens no “Alfa Romeo” svētdienā vien nobrauca 166 apļus.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...