Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Nirburgringu pārdos 12 reizes dārgāk kā Silverstounas sacīkšu trasi

Juris Grīns
Juris Grīns

Nirburgringu pārdos 12 reizes dārgāk kā Silverstounas sacīkšu trasi
Nirburgringa
Foto: ensacarmexico.com

Divas leģendāras Formula 1 trases drīzumā tika pārdotas, taču krasi atšķiras to cena. Kamēr Nirbrugringas cena ir aptuveni 100 miljoni eiro, Silverstounas trase tiks pārdota par nedaudz vairāk kā 8 miljoniem.

Nirbrugringas trases finansiālās grūtības jau kādu laiku nav noslēpums. Laikraksts "Frankfurter Allgemeine Zeitung", kam ir sakari attiecīgajās aprindās, vēsta, ka Nirburgringu gatavojas iegādāties Vācijas automobiļu klubs ADAC, bet trases cena esot apmēram 100 miljoni eiro. Šajā cenā ietilpst arī trases garā konfigurācija, kurā joprojām risinās dažādas šosejas sacensības, tostarp pazīstamais 24 stundu brauciens, kur šogad startēja arī latviešu autosportists Egons Lapiņš.

Iepriekš ADAC vārds allaž saistījās ar Hokenheimas trasi, taču vēlmi iegādāties Nirbrugringu ir apstiprinājis ADAC runasvīrs Larss Součka.

Tikmēr britu "The Independent" raksta, ka Silverstounas trase tikšot pārdota par nedaudz vairāk kā 8 miljoniem eiro. Šī cena ne tuvu nestāv tai, kas būtu nepieciešama, lai uzceltu jaunu trasi. Tiek ziņots, ka Velsā tikšot celta 210 miljonus eiro vērta sacīkšu trase, kas būšot tieša konkurente Silverstounai. Līdz šim Silverstounas sacīkšu trase piederēja Lielbritānijas sacīkšu braucēju klubam (BRDC), kurā ietilpst vairāk kā 800 personas, tostarp tādi F1 piloti kā Džensons Batons un Luiss Hamiltons.

Pērn trase radīja vairākus miljonus lielus zaudējumus, tāpēc BRDC vēlas no tās atteikties. Jau pagājušajā mēnesī par 27 miljoniem eiro uz 999 gadiem Silverstounas trasei pieguļošā teritorija izīrēta nekustamo īpašumu uzņēmumam "Mepc". Lai gan BRDC publiski nenosauc, cik tiks prasīts par trasi, tiek minēts skaitlis 8 miljoni eiro. Zīmīgi gan, ka pirms dažiem gadiem veiktā rekonstrukcija, kurā ietilpa jauna boksu celiņa izbūve, vien izmaksāja trīs reizes vairāk.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
The Independent | News | UK and Worldwide News...

  +5 [+] [-]

, 2013-11-14 09:57, pirms 11 gadiem
Kaapeec bilde no videospeeles

Itkaa liekas diivaini no pirmaa acu uzmetiena, tachu tomeer - aplis ir arii kopumaa taas 12 reizes lielaaks peec platiibas - tur visa trase tik gara kaa no juglas liidz bolderaajai aizbraukt, kaada puse Riigas sanaaktu pec platiibas un beigu beigaas, taas vaards un cik taa ir legjendaara un viena no visprestizhaakajaam traseem pasaulee vien maksaa pusi no cenas, ja saliidzinot ar Silverstonu taa ir tomeer daudz prestizhaaka un legjendaaraaka, tikai tik cik tur nenotiek augstaakaa liimenja gonkas var pieskaitiit kaa miinusu, ja atskaita GP trasi, kurai maz sakara ar iisto apli. Bet no otras puses, paardot Silverstonu par 8 miljoniem arii nedaudz smiekliigi, njemot veeraa ka jebkursh premjerliigas futbolists to vareetu atljauties.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-14 10:53, pirms 11 gadiem
Varat riet uz mani cik uziet, es savu viedokli nemainīšu:

Kopēšu Vācijas biedrību ADAC (kaut kās līdzīgs LAMB+CSDD+apdrošinātāji).

Latvijā ir nepieciešams dibināt biedrību, kura varētu sākt nodarboties ar OCTA un KASKO pakalpojumu sniegšanu, kā arī biedrība šos pakalpojumus sniedz tikai saviem biedriem, kuri ir izgājuši "skolu". Citiem pakalpojumi sniedz par taisnīgu samaksu.
Biedrība darbojas ar peļņu, peļņa tiek novirzīta jauno sacīkšu braucēju attīstībai, piemēram ADAC F3, ETCC, utt.
Ja mēs gribam cīnīties ar cēloņiem (kā šī gada novembris 18 līķi), šāda biedrība to spētu:
1) gribi izlādēt un sajāt savu mašīnu - Biķernieku trase, no limit ātrums, un ja kas, tad rēķins par trases aprīkojuma bojāšanu.
2) gribi uzlabot savas braukšanas spējas - Biķernieku trase Drošas Braukšanas skola.
3) aļņu tests, kas ir Somijā + skandināvu valstīs - nevari iziet testu, nav tiesības.
4) Biedrība taisa autiņu pārbaude, un VPolicijai tiesības anulēt TA, jo autiņš neatbilst prasībām, lai saņemtu TA uz gadu.
5) gājējus drāzt par brauktuves šķērsošanu neatbilstošā vietā vai zem sarkanā signāla. Lai izslēgtu variantus, ka tante ierauga mašīnu savā rajonā, un atcerās savus 50.gadus, ka tie ir svētki, jo pašripojoš vāģis šķērso pilsētu - tātad, jāiziet priekšā un jāpasniedz puķes.