Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Strols: "Lānsa divas sezonas "Williams" komandā bija tīrās mokas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Strols: "Lānsa divas sezonas "Williams" komandā bija tīrās mokas"
Lānss Strols. Foto: racefans.net

"Aston Martin Racing" īpašnieks Lorenss Strols sava dēla Lānsa pirmās divas "Formula 1" sezonas, ko sportists pavadīja "Williams" sastāvā, nosaucis par mocībām. Viņš uzskata, ka jaunais sportists būtu pelnījis cieņu par savu talantu, neskatoties uz žurnālistu radīto "maksas pilota" tēlu.

Lānss Strols par F1 pilotu kļuva 2017. gadā, kad viņa tēvs, kanādiešu uzņēmējs un miljardieris, ieguldīja "Williams" komandā savu naudu. Lai gan pilotam izdevās aizcīnīties pat līdz pjedestālam sacensībās Azerbaidžānā, lielāko sezonas daļu viņš publiski tika uzskatīts par tipisku F1 braucēju, kurš savu vietu čempionātā ir vienkārši nopircis. Savu tautieti tolaik kritizēja arī 1997. gada F1 čempions Žaks Vilnēvs, nosaucot viņu par visu laiku sliktāko debitantu.

Laikā, kad Strols startēja "Williams", komanda piedzīvoja savu zemāko punktu, bet pēc tam 2019. gadā sportists pievienojās "Racing Point" komandai, ko viņa tēvs nopirka un šogad pārsauca par "Aston Martin".

"Mēs sākām ar "Williams", un tie bija divi mocību pilni gadi," intervijā "Beyond the Grid" neslēpa Lorenss Strols. "Tā tas ir, ja esi pieradis pie uzvarām, katru dienu divas, trīs stundas trenējies, skaties, ko ēd, bet tajā pašā laikā apzinies, ka 18. vieta ir augstākais, ko vari sasniegt, un arī tad tikai labā nedēļas nogalē. Tas pilotam ir liels izaicinājums, tāpēc bija ļoti, ļoti svarīgi viņu dabūt citā mašīnā. Tas bija svarīgi, ņemot vērā to darbu, ko viņš bija ieguldījis."

Līdzšinējā F1 karjerā Strols guvis jau trīs pjedestālus un vienreiz pat startējis no pole position. Pērn no visām sacīkstēm, kurās tika sasniegts finišs, tikai vienreiz neizdevās iebraukt punktos, bet kopvērtējumā tika izcīnīta 11. vieta. Šogad rezultāti vājāki, un Strols pagaidām ir tikai trīspadsmitais. Lai gan titulētais komandas biedrs Sebastians Fetels Azerbaidžānas posmā pat pamanījās izcīnīt otro vietu, vācietim ir tikai par deviņiem punktiem vairāk.

Strola tēvs saka: "Lānss jau junioru kategorijās ir sevi pierādījis, jo tur visi startē ar identisku tehniku, un viņš ir uzvarējis daudzos čempionātos kartingā, pēc tam "Formulā 4" un "Formulā 3". Viņš izcīnīja vairāk uzvaras nekā daudzi, kas šobrīd startē šeit. Viņš ir parādījis, uz ko ir spējīgs. Pagājušajā sezonā mums bija daudz neveiksmju - viņš bija uz viļņa un ieņēma ceturto vietu čempionātā, kad sacīkstēs plīsa riepa un tas maksāja pjedestālu, bija sacīkstes, kad vairāki citi piloti viņu izsita no trases. Neveiksmes bija vairākas, bet tas bija pirmais gads, kad mums bija mašīna, ar ko kaut kas ir paveicams."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

Kā vērtē Lānsa Strola talantu?

  • 6

  • 66

  • 21