Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sen meklētajam mafijas bosam līdzīgs F1 fans tiek arestēts

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sen meklētajam mafijas bosam līdzīgs F1 fans tiek arestēts
Mateo Mesina-Denaro (jaunības bilde un iespējamais tagadējais izskats). Foto: EPA / nos.nl

F1 līdzjutējs Marks L. no Liverpūles tika arestēts Nīderlandes pilsētā Hāgā, jo viņu noturēja par ilgi meklēto mafijas vadoni Mateo Mesinu-Denaro.

Marks kopā ar dēlu ēda restorānā, kur ieradās policija ar Itālijas varas iestāžu izdotu Eiropas apcietināšanas orderi. "Mans klients nonāca kā sliktā filmā, murgā," pavēstīja advokāts Leons van Klefs. "Iedomājieties, ka vienā brīdī ēdat, bet nākamajā brīdī jūs sēžat Nīderlandes maksimālās drošības cietumā."

Hāgas restorāna "Het Pleidooi" viesi un darbinieki bija šokā, kad tur iebruka policijas spēki. Trīs vīrieši, kuri sēdēja pie galda, tika aizvesti ar aizsietām acīm. Restorāna īpašnieks: "Pēkšņi uzņēmuma priekšā parādījās septiņas automašīnas. Ieradās policisti ar ieročiem. Viņi iepriekš pat nepiezvanīja. Tas tiešām nebija normāli."

Bruņotā aizturēšanas operācijā 54 gadus vecais Marks tika sagūstīts un aizvests uz Nīderlandes visvairāk apsargāto cietumu. Policija uzskatīja, ka beidzot ir notverts kopš 1993. gada meklētais Sicīlijas mafijas boss Mateo Mesina-Denaro, kuram patlaban ir 59 gadi. F1 fans paziņoja, ka ir Lielbritānijas pilsonis, nevis Itālijas meklētā persona. Paātrinātās izmeklēšanas procedūras rezultāts izrādījās negatīvs, līdz ar to prokurors izdeva rīkojumu par tūlītēju atbrīvošanu. Marks apmeklēja 5. septembra "Grand Prix" posmu, bet tagad jau ir atbrīvots, informē Nīderlandes prokuratūra.

Mateo Mesina-Denaro tiek meklēts par 1993. gada sprādzieniem, kuros 10 cilvēki tika nogalināti un 93 ievainoti - tādējādi mafija mēģināja izdarīt spiedienu uz valsti. 2002. gadā Mesina-Denaro aizmuguriski tika notiesāts uz mūža ieslodzījumu cietumā par lomu minētajos sprādzienos. Viņš ir Itālijas visvairāk meklētais mafijas vadonis, kurš reiz lielījās, ka varētu "piepildīt kapsētu" ar saviem upuriem. Bēdīgi slavenais Mesina-Denaro tiek uzskatīts par divu ieslodzīto mafijas krusttēvu pēcteci.

Izmantotie resursi:
parool.nl
bbc.com
nos.nl

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-09-18 12:32, pirms 3 gadiem
Blue Winston rakstīja: Žēl ka izlaida, būtu smieklīgi ja viņu kā nevainīgu iesēdinātu uz mūžu
Smieklīgi būtu, ja tevi iesēdinātu dēļ šī debīlā komentāra.

     [+] [-]

, 2021-09-18 14:36, pirms 3 gadiem
shamanis29 rakstīja: Smieklīgi būtu, ja tevi iesēdinātu dēļ šī debīlā komentāra.
Tevi vajadzētu iesēdināt