Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Montoijas dēls izvirza mērķi iekļūt "Formulā 1" un izcīnīt uzvaras

Juris Grīns
Juris Grīns

Montoijas dēls izvirza mērķi iekļūt "Formulā 1" un izcīnīt uzvaras
Sebastians Montoija. Foto: Prema Powerteam

Deviņu F1 posmu uzvarētāja un divkārtējā "Indy 500" čempiona Huana Pablo Montoijas dēlam Sebastianam šobrīd ir 16 gadi, un pērn viņš uzsāka gaitas formulu sacensībās Eiropā. Jau šobrīd jaunais talants mērķē uz aizkļūšanu līdz "Formulai 1", kur savulaik viņa tēvs ar savu publisko tēlu un braukšanu trasē izpelnījās daudzu līdzjutēju uzmanību.

Daudzas sezonas Montoija juniors pavadīja kartingā, apgūstot autosporta pamatus un aizcīnoties līdz pasaules vadošajām sacensībām šajā kategorijā, piedalījies arī pasaules čempionātā.

"Godīgi sakot, kad biju mazs, man patika motokross, jo mans tēvocis startēja Kolumbijas enduro sacīkstēs un bija KTM oficiālais braucējs," stāsta Sebastians. "Kad man bija septiņi gadi, aizvadīju pirmās kartinga sacīkstes, un kopš tā laika mani pārņēma tieši kartings. Kad piedalījos šajās sacīkstēs, daudzi uz mani skatījās kā Montoijas dēlu."

Pagājušajā gadā Montoija aizvadīja pirmo sezonu formulu kategorijā, startējot visos posmos Itālijas F4 čempionātā, kā arī atsevišķās sacensībās Vācijas F4. Itālijā viņš regulāri sasniedza punktus, vienreiz arī uzstādīja sacīkšu ātrāko apli, pjedestālus neguva un kopvērtējumā ierindojās 11. pozīcijā. Vācijā arī tika izcīnīti punkti, vienreiz arī startēts no pole position un vienreiz sasniegts sacensību ātrākais aplis.

"Pagājušais gads nebija slikts, jo varēju palikt Eiropā," atzīst kolumbietis. "Sevišķi daudz sanāk veikt pārlidojumus, kad jāstartē kartingā. Mans tēvs mani pieslēdza tālmācībai, un no sacīkšu viedokļa tas bija daudz vieglāk, jo iepriekšējā skolas gadā biju kavējis apmēram 100 dienas. Tomēr skola man nav problēma, vienkārši sanāk vairāk pastrādāt."

Montoija šosezon plāno līdzīgu programmu kā pērn, ir pagarinājis līgumu ar itāļu vienību "Prema Powerteam" un turpinās piedalīties Itālijas "Formula 4" čempionātā.

Lai gan vēl priekšā gana tāls ceļš, jau šobrīd sportista mērķis ir "Formula 1", tomēr galvenais viņam esot sasniegt uzvaras, pat tad, ja tas notiks kādā citā spēcīgā starptautiskā čempionātā.

"Vienmēr esmu gribējis startēt "Formulā 1"," atzīst Sebastians. "Bija viens periods manā dzīvē, kad gribēju piedalīties "IndyCar" čempionātā, jo uzskatīju, ka tur sacīkstes ir labākas. Man šķita, ka "Formulā 1" viss grozās ap labāko komandu, tad ir otrā labākā, trešā un tā tālāk. Jā, var teikt, ka mans galvenais mērķis ir "Formula 1", bet es neesmu no tiem pilotiem, kad vienkārši vēlas tur braukt. Es vienmēr būšu par, ja man būs iespēja izmēģināt Lemānu, "IndyCar" vai pat rallijkrosu un NASCAR. Kamēr vien man būs iespēja startēt un spēšu konkurēt, lai tā būtu "Formula 1", WEC vai jebkas cits, mans mērķis būs uzvarēt."

Jau šobrīd jaunajam sportistam izveidojušās saiknes ar vairākām F1 komandu attīstības programmām, tāpat viņš trenējas F1 simulatorā, piedalās arī virtuālajās autosacīkstēs.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...