Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 otro reizi sezonā maina kalendāru - Turcijas vietā divas reizes posmi notiks Austrijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

F1 otro reizi sezonā maina kalendāru - Turcijas vietā divas reizes posmi notiks Austrijā
Foto: Formula1.com

F1 2021. gada čempionāts šosezon otro reizi spiests mainīt kalendāru. Covid-19 dēļ vispirms tika pārceltas sacensības no Kanādas uz Turciju, taču arī šajā valstī ceļošanas ierobežojumu dēļ no 11. līdz 13. jūnijam posms nenotiks. Tā vietā lemts, ka divi posmi pēc kārtas jūnija beigās un jūlija sākumā norisināsies Austrijā.

F1 spiesta jau otro reizi šosezon mainīt tās sacensību kalendāru. Vispirms Covid-19 situācijas pasliktināšanās dēļ jau otro gadu pēc kārtas nebija iespējams sarīkot posmu Kanādā, ko pārcēla uz Turciju. Šodien kļuvis zināms, ka ceļošanas ierobežojumu dēļ plānotais posms Turcijā no 11. līdz 13. jūnijam nenotiks.

Konkrētā nedēļas nogale atstāta brīva. Tā vietā notiks divi posmi Austrijā, kamēr Francijas GP tiks aizvadīts nedēļu ātrāk - no 18. līdz 20. jūnijam. Paredzams, ka Francijas GP atvadīšanos no F1 aizvadīs Romēns Grožāns, kurš iepriekšējā sezonā cieta nopietnā avārijā Bahreinas posmā. Austrijā sacensības plānotas divas nedēļas nogales pēc kārtas - no 25. līdz 27. jūnijam un no 2. līdz 4. jūlijam.

Pēc aizvadītiem četriem posmiem kopvērtējuma līderis ar 94 punktiem ir ''Mercedes'' pilots Lūiss Hamiltons, kuram ar 80 punktiem seko ''Red Bull'' līderis Makss Verstapens, bet 47 punktiem Valteri Botass. Nākamais posms no 20. līdz 23. maijam notiks Monako ielās.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...