Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" maina plānus, uz Imolas posmu mašīnu neuzlabos

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" maina plānus, uz Imolas posmu mašīnu neuzlabos
Foto: Motorsport.com

"Ferrari" vienība pirmos lielos uzlabojumus savai F1 sacīkšu mašīnai bija iecerējusi veikt uz sacensībām Imolas trasē, kas notiks nākamnedēļ. Tagad paziņots, ka plāni mainījušies un pagaidām mašīna uzlabota netiks.

Tā kā pirmie sezonas posmi notika ārpus Eiropas, pagaidām neviena no vadošajām komandām nav veikusi būtiskus uzlabojumus savām jaunajām mašīnām. Sākotnēji "Ferrari" gribēji to darīt uz Emīlijas-Romanjas "Grand Prix", pēc tam tika ziņots, ka daļu uzlabojumu jaunais modelis saņems Imolā, bet otru daļu - pēc tam notiekošajās sacīkstēs Maiami.

"Ferrari" boss Matija Binoto tagad paziņojis, ka Imolā Šarls Leklērs un Karloss Sainss startēs ar tādu pašu auto, kāds tas bijis līdz šim. Iemesls ir vienkāršs - nākamajā posmā būs jāaizvada sprinta sacīkstes, kas nozīmē, ka piektdien, pirms kvalifikācijas, risināsies tikai viena treniņbraucienu sesija. Ar to būtu par maz, lai izmēģinātu uzlabojumus un sekmīgi noregulētu mašīnu.

"Domāju, ka tas būtu grūts uzdevums, ieviest un izmēģināt šos uzlabojumus piektdienas treniņā, jo tobrīd ir jāvelta visa uzmanība uz gatavošanos kvalifikācijai, kas notiks tās pašas dienas pēcpusdienā," skaidro Binoto. "Kas attiecas uz mums, tad lielu uzlabojumu Imolā nebūs, jo uzskatām, ka tā nav īstā vieta. Tā vietā mēs centīsimies mazināt tās problēmas, kas bijušas līdz šim. Es runāju par "delfinēšanu" un "kratīšanos", kas ietekmēja mūsu sniegumu pagājušajā nedēļā. Tagad mēģinām strādāt pie šīs vienas lietas. Kas attiecas uz būtiskajiem uzlabojumiem, tie būs vēlāk."

Ņemot vērā, ka "Ferrari" līdzšinējos posmos demonstrējusi ļoti sekmīgu sniegumu gan ātruma, gan izturības ziņā, uzlabojumu pārcelšana uz vēlāku laiku varētu neietekmēt tās spēju cīnīties par uzvaru Imolā.

Neoficiāli zināms, ka "Ferrari" motoram ir būtiska jaudas rezerve, kas šobrīd vēl netiek izmantota, jo inženieri pēta izturību. Melburnā jauda esot palielināta par pieciem zirgspēkiem, kas devis būtisku ieguvumu maksimālā ātruma ziņā. Ja Džidas trasē "Red Bull" mašīnas taisnē bijušas par aptuveni 10 km/h ātrākas, Melburnā tie bijuši vairs tikai 5 km/h. Turklāt "Ferrari" spēkrati šobrīd ir pārāki līkumos, kur arī veidojas kopējā apļa laika pamats. Iespējams, pēc pirmajiem pieciem posmiem, kad "Ferrari" būs droša par sava dzinēja izturību, jauda tiks palielināta vēl vairāk.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...