Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" neuzskata, ka jaunā "Mercedes" formula būtu nelegāla

Juris Grīns
Juris Grīns

Lai gan bija bažas, ka par jaunās "Mercedes W13" sacīkšu mašīnas neparastajiem risinājumiem konkurenti varētu sūdzēties Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA), "Red Bull" vienības vadītājs Kristians Horners uzskata, ka tā ir pilnībā atbilstoša noteikumiem.

Uz testiem Bahreinā "Mercedes" ieradās ar būtiski pārveidotu mašīnu, izraisot daudzas diskusijas par tās neparasto sānu pontonu un gaisa ieplūdes atveru risinājumu. Tāpat jautājumus raisīja spoguļu montējums, par ko vairāk satraukusies "Ferrari" vienība.

Lai gan vācu izdevums "Auto Motor und Sport" citēja Horneru, kurš it kā teicis, ka "Mercedes" risinājumi nav saskaņā ar jauno F1 tehnisko noteikumu ideju, vēlāk "Red Bull" boss norādīja, ka tā gluži nav teicis.

"Bija citēti mani vārdi, kas patiesībā netika teikti," viņš saka. "Manuprāt, viņu mašīna ir inovatīva, un tie ir interesanti risinājumi. Cik esmu informēts, "Mercedes" modelis atbilst noteikumiem."

Vaicāts, vai W13 modelis atbilst ne vien tehniskajiem noteikumiem, bet arī saskan ar ideju, kādēļ šie noteikumi tika radīti, Horners sacīja: "Nav nekā, kas definētu noteikumu garu. Par šāda dizaina risinājumiem viņi pirms tam noteikti ir konsultējušies. Vai mašīna būs ātra, to pateiks tikai laiks, bet, kas attiecas uz tās atbilstību noteikumiem, tā ir FIA atbildība."

"Ferrari" vadītājs Matija Binoto tikmēr kritizējis "Mercedes" izdomāto spoguļu stiprinājumu risinājumu, kas esot radīts tā, lai sniegtu arī aerodinamisko efektu.

"Jau pagātnē esam vienmēr runājuši, ka spoguļiem nav jābūt aerodinamiska nozīme," teica Binoto. "Spoguļi domāti tikai tāpēc, lai mēs redzētu, kas notiek aizmugurē. Bet, manuprāt, tas, kā viņi ir konstruējuši šo mašīnu, spoguļiem ir atvēlēta būtiska aerodinamiska nozīme. Domāju, ka to mums nākotnē būtu jāaptur."

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | Independent & In-Depth...

     [+] [-]

, 2022-03-14 15:23, pirms 3 gadiem
Tipiski Horneram - izbļaustās, izklaigājas par visas pasaules ļaunuma sakni Mercedes, un tad nākas atzīt, ka mazliet pāršāvis pār strīpu ar izteicieniem.

     [+] [-]

, 2022-03-14 15:43, pirms 3 gadiem
Pirmssezonas intrigas pilnā sparā! Galvenais, lai FIA visu regulē un nav jau slikti, ka konkurenti uzmana viens otru. Tad jau redzēs kā veiksies sacīkstēs, Hamiltons saka, ka auto tomēr vēl nav gana noslīpēts:
https://sportacentrs.com/motoru_spo...
Katrā ziņā, uz to auto tagad visi vairāk skatīsies.

  -1 [+] [-]

, 2022-03-14 19:04, pirms 3 gadiem
playthegame rakstīja: Tipiski Horneram - izbļaustās, izklaigājas par visas pasaules ļaunuma sakni Mercedes, un tad nākas atzīt, ka mazliet pāršāvis pār strīpu ar izteicieniem.
Vispār, no konteksta izrauti vārdi medijem ir ļoti ierasta lieta. Arī SC.com virsraksti bieži mēdz būt maldinoši cilvēkiem, kam mazāk cm3 zem cepures.
Lielākoties dažādi konflikti vai nesaskaņas tiek mākslīgi radīti no nekorektas mediju faktu pasniegšanas.

     [+] [-]

, 2022-03-14 21:04, pirms 3 gadiem
Spoguļi palielina ieplustosā gaisa daudzumu atveres