Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Cunoda: "Pirms gada biju sliktākā formā kā mans 60 gadus vecais priekšnieks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Cunoda: "Pirms gada biju sliktākā formā kā mans 60 gadus vecais priekšnieks"
Juki Cunoda. Foto: Motorsport.com

Pagājušajā gadā "AlphaTauri" vadītājs Francs Tosts savam jaunajam pilotam Juki Cunodam lika pārcelties uz dzīvi Itālijā, lai viņš būtu tuvāk komandas bāzei un varētu ievērot striktāku režīmu. Sportists atzīst, ka pirms tam bijis izklaidīgs, ēdis neveselīgu pārtiku un daudz spēlējis datorspēles.

"Pirms pārcēlos uz Itāliju, es biju vienkārši sliņķis," atzina 21 gadu vecais Cunoda. "Pēc treniņa parasti pa taisno devos uz mājām, ieslēdzu savu "Play Station 5" un visu dienu pavadīju spēlējot, vienkārši izklaidējot sevi. Pēc tam sacīkšu nedēļas nogalē viss notika steigā. Tikai, kad ierados trasē, sāku visam gatavoties un, manuprāt, tas bija par vēlu."

Tagad, ierodoties uz pirmssezonas testiem Bahreinā, Cunoda atzina, ka viņa gados krietni vecākais priekšnieks Tosts tobrīd bijis labākā fiziskā formā nekā viņš pats. Šajā starpsezonā Cunoda esot trenējies krietni vairāk.

"Jūs nemaz nezināt, kādā formā ir Francs," sacīja 21 gadu vecais japāņu autosportists. "Viņš no pussešiem rītā dodas skriet desmit kilometrus, ko es nekad iepriekš savā dzīvē nebiju darījis. Ja 60 gadus vecs cilvēks to var, domāju, ka arī es to varu, sevišķi ņemot vērā, ka esmu sportists. Vēl pagājušajā gadā, sezonas sākumā un līdz tās vidum, faktiski katru dienu ēdu "Uber Eats" brokastis, pusdienas, vakariņas. Vienā rokā man bija ēdiens, bet ar otru spēlēju datorspēles."

Cunodam izdevās laba debija F1 čempionātā, jo jau pirmajās sacīkstēs viņš izcīnīja punktus. Tomēr progresēt pārāk neizdevās, bija daudz kļūdu un ne tik labu sacīkšu, taču sezonas noslēguma posmā Abū Dabī viņš finišēja ceturtais, kas ir pilota līdz šim augstākais sasniegums "Formulā 1".

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | Independent & In-Depth...

 -12 [+] [-]

, 2022-03-15 12:16, pirms 3 gadiem
Vēl viens piemērs, kas apliecina, ka jauniem sportistiem vajag mentoru. Ne visiem ir laba pašdisciplīna.

     [+] [-]

, 2022-03-15 14:28, pirms 3 gadiem
Jautājums, vai mentoram ir naudas maiss, lai iegūtu vietu komandā?

     [+] [-]

, 2022-03-15 14:43, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Jautājums, vai mentoram ir naudas maiss, lai iegūtu vietu komandā?
taisnība, bet cits stāsts. Es vairāk par to, ka jaunajiem jāpalīdz sakārtot ikdiena.