Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lasvegasas F1 posma tiešā ekonomiskā ietekme tiek lēsta aptuveni 1,2 miljardu ASV dolāru apmērā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lasvegasas F1 posma tiešā ekonomiskā ietekme tiek lēsta aptuveni 1,2 miljardu ASV dolāru apmērā
Foto: formula1.com

Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīts ilgi gaidītais Lasvegasas F1 posms, kas solās būt īpaši krāšņs. Lūk, daži skaitļi un fakti par gaidāmo F1 posmu.

Pirms vairāk nekā četrdesmit gadiem Lasvegasā jau ir norisinājušās F-1 sacensības, taču toreiz tā nebija tā veiksmīgākā ideja - kaut vai tāpēc, ka pagaidu trase tika uzbūvēta vienkārši viesnīcas Caesars Palace autostāvvietā, un divi ''Grand Prix'' posmi, kas tur notika 1981. un 1982. gadā, tika nosaukti šīs slavenās viesnīcas vārdā. Kopumā šis projekts organizatoriem nesa tikai zaudējumus un sliktu slavu.

Cita lieta ir tagad, kad amerikāņu korporācija Liberty Media, kas kontrolē Formula 1 ekonomiku, pati kļuva par Lasvegasas ''Grand Prix'' organizētāju un investoru, tādējādi ieguldot šajā pasākumā simtiem miljonu dolāru. Kas no tā iznāca, uzzināsim pēc nedēļas, bet pagaidām čempionāta oficiālā tīmekļa vietne dalījās ar dažiem statistikas datiem, kas norāda uz bezkaislīgu vērienu.

Sāksim ar jaunuzcelto boksu kompleksu, kas atrodas Harmon Avenue un Coval Lane krustojumā. Tā garums ir vienāds ar trīs amerikāņu futbola laukumu garumu, t.i., 330 metri. Tā ir lielākā šāda veida ēka Formula 1 trasē.

Ap iespaidīgās boksu ēkas perimetra nožogojuma izbūvei tika izmantoti vairāk nekā 22 kilometri nerūsējošā tērauda armatūras stieņu. Uz ēkas jumta uzstādīts F-1 logotipa formas ekrāns, kas sastāvēs no 22 000 LED moduļu ar kopējo platību vairāk nekā 2600 kvadrātmetru. Lai katru dienu uzņemtu vairāk nekā 100 tūkstošu skatītāju, bija nepieciešams izbūvēt 18 pagaidu tribīnes, 10 viesu tribīnes un 12 fanu zonas.


Foto: Formula.com

Pilsētas un tās apkārtnes viesnīcās jau ir rezervēti vismaz 60 tūkstoši numuri, un tiešā ekonomiskā ietekme uz vietējo ekonomiku tiek lēsta aptuveni 1,2 miljardu ASV dolāru apmērā. Cita starpā Lasvegasas sabiedriskās ēdināšanas nozare strādās pilnā sparā, un gluži loģiski, ka visas vietas restorānos un bāros, no kuriem tā vai citādi redzama trase, jau sen ir rezervētas.

Pirms Lasvegasas Lielās balvas izcīņas notiks grandioza atklāšanas ceremonija, kas ilgs 30 minūtes un tiks organizēta tīri amerikāņu stilā. Tajā piedalīsies visi 20 čempionāta braucēji. Apgaismojumu starta laukumā radīs 1000 speciālu dronu debesīs, kā arī 100 cilvēku ar karogiem, kas būs aprīkoti ar LED elementiem. Taču galveno apgaismojumu trasē, kurā notiks nakts sacīkstes, nodrošinās 1750 prožektori - daudz vairāk nekā Singapūrā vai Džidā. Zināms, ka atklāšanas ceremonijā piedalīsies DJ Tiesto.


Foto: Formula.com

''Grand Prix'' izcīņa notiks jaunajā 6,1 kilometru garajā trasē ar 17 līkumiem, kurus savieno dažāda garuma taisni posmi. Starp citu, pirms organizatori izlēma par trases galīgo konfigurāciju, viņi izskatīja vairāk nekā 30 arhitektu piedāvātos projektus. ''Grand Prix'' trase sastāv no 50 apļiem, un pārvietošanās trasē notiek pretēji pulksteņrādītāja virzienam. Vidējais ātrums būs aptuveni 237 km/h, bet maksimālais saskaņā ar aprēķiniem sasniegs 342 km/h. Šie divi skaitļi liecina, ka trasei vajadzētu būt vienai no ātrākajām f1 kalendārā.

Lai gan tā ir pilsētas trase, tā būs 12-15 metrus plata, kam vajadzētu ļaut braucējiem trasē cīnīties nedaudz brīvāk nekā, piemēram, Monako.

Lai izveidotu pilnīgi jaunu trases segumu, vispirms bija jānoņem vecā asfalta slāņi 12 līdz 25 cm biezumā, tad jāuzklāj "pīrāgs", kam vajadzēja aptuveni 60 tūkstošus tonnu smilšu, šķembu un citu materiālu, un uz tā vairākās kārtās tika uzklāti 43 tūkstoši tonnu jauna speciāla asfalta.

Izmantotie resursi:
F1 - The Official Home of Formula 1® Racing