Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Red Bull" inženieris: "Verstapens ir tehniski vājš pilots"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais "Red Bull" inženieris: "Verstapens ir tehniski vājš pilots"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Bijušais "Red Bull Racing" inženieris Gijoms Rokelins atzinis, ka šobrīd jau divus F1 pasaules čempiona titulus izcīnījušais Makss Verstapens tehniskajā jomā pagaidām vēl ir vājš pilots.

Rokelins iepriekš strādāja Verstapena pārstāvētajā komandā kā inženieris, bet šobrīd vada “Red Bull” braucēju attīstības akadēmiju. Viņš stāsta, ka Sebastians Fetels, kurš savulaik ar “Red Bull” izcīnīja četrus titulus, bija apveltīts ar lielākām zināšanām un spējām sastrādāties.

“Sebastians, kad ieradās pie mums, bija pilnīgāks pilots par Maksu,” viņš atzina intervijā “Eurosport France”. “Profesionālajā līmenī viņš izgāja Šūmahera skolu, kurš bija viņa elks, apgūstot tehniku un sastrādāšanos. Tikmēr Makss, manuprāt, visvairāk paļāvās uz savu dabisko talantu.”

Rokelins neslēpj, ka holandiešu autosportists ir ārkārtīgi talantīgs pilots un izteikts līderis, taču tehniskajā ziņā vājš sacīkšu braucējs. Šajā ziņā Verstapens vēl var piedzīvot lielu izaugsmi.

“Makss vienmēr bijis kā priekšnieks,” stāsta Rokelins. “Viņam ir milzīga pašpārliecība, viņš zina, ko vēlas un ir ļoti tiešs. Bet es teikšu godīgi – Makss ir tehniski vājš, salīdzinājumā ar citiem pilotiem, kuriem esam strādājuši. Viņš ir līderis pēc savas attieksmes un rezultātiem. bet viņš sevi var uzlabot tehniskajā ziņā un veidā, kā piedalās mašīnas attīstīšanā.”

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs