Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Viņi tiesnešiem stāsta, ka "Mercedes" antispārnu sabojāja Verstapens"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Viņi tiesnešiem stāsta, ka "Mercedes" antispārnu sabojāja Verstapens"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

"Red Bull Racing" konsultants Helmuts Marko pavēstījis, ka "Mercedes" komanda mēģina Maksu Verstapenu nostādīt vaininieka lomā, lai izspruktu no soda par saviem pārkāpumiem DRS sistēmā. Šobrīd tiesneši lēmumu vēl nav paziņojuši.

Kā ziņots, pēc kvalifikācijas tika konstatēts, ka Lūisa Hamiltona "Mercedes" formulai ir tehniskajiem noteikumiem neatbilstoša DRS sistēma, jo tās izmantošanas laikā aizmugurējais antispārns atveras plašāk nekā pieļaujams. Šodien turpinās izmeklēšana, un Hamiltonam draud izslēgšana no kvalifikācijas rezultātiem.

Tikmēr pie tiesnešiem šodien izsaukts arī Verstapens, jo viņš pēc izkāpšanas no savas mašīnas bija piegājis pie Hamiltona spēkrata un pieskārās aizmugurējam antispārnam. Atbilstoši sportiskajiem noteikumiem, tas ir slēgtā parka nosacījumu pārkāpums.

Marko paziņojis, ka "Mercedes" komanda mēģina iestāstīt tiesnešiem, ka Hamiltona mašīnas antispārnu salauzis Verstapens.

"Tā ir neticama lieta, bet "Mercedes" tagad apgalvo, ka Makss ar saviem pirkstiem sabojāja Hamiltona aizmugurējo antispārnu," Marko apstiprina medijam "F1-Insider".

Bijušais F1 pilots un tagadējais televīzijas eksperts Karuns Čandoks uzskata, ka tas nav iespējams: "Tiem, kas šaubās, vai Makss varētu būt šādi nodarījis kaitējumu antispārnam, ir jāsaprot, ka tie ir radīti, lai izturētu tūkstošiem kilogramu svaru bez lūšanas. Uz tā varētu apsēsties kaut vai Milzis Andrē. Nedomāju, ka Makss ar savu spēku to būtu spējīgs saliekt."

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

  +1 [+] [-]

, 2021-11-13 18:07, pirms 3 gadiem
Makša aizstāvji un Čendoki varētu beigt izlikties runa nav par spārna salaušanu, nu tiešām bērnudārza atmaskas. Kustīgā daļa, kura plāksni paceļ nolaiž var būt izkustināta, jo to regulē attiecīgi no tā kāds leņķis noregulēts spārnam. Teorētiski, ja kaut kas, kkur nebija pieskrūvēts jeb atnācis vaļā dēļ vibrācijām to izskustināt var. Cita lieta, vai tā tiešām bija.

Tāpat Marko aizmirst ar Čendoku ka reizēm drs mehānisms iesprūst, atskrūvējas un nestrādā, tā Buļļo sbija gan Kvjatam gan Rikjardo un pašim šim kustīgajam mehānismam neviens neliek svarus virsū nekādos testos.

     [+] [-]

, 2021-11-13 18:40, pirms 3 gadiem
backtofire rakstīja: Makša aizstāvji un Čendoki varētu beigt izlikties runa nav par spārna salaušanu, nu tiešām bērnudārza atmaskas. Kustīgā daļa, kura plāksni paceļ nolaiž var būt izkustināta, jo to regulē attiecīgi no tā kāds leņķis noregulēts spārnam. Teorētiski, ja kaut kas, kkur nebija pieskrūvēts jeb atnācis vaļā dēļ vibrācijām to izskustināt var. Cita lieta, vai tā tiešām bija.

Tāpat Marko aizmirst ar Čendoku ka reizēm drs mehānisms iesprūst, atskrūvējas un nestrādā, tā Buļļo sbija gan Kvjatam gan Rikjardo un pašim šim kustīgajam mehānismam neviens neliek svarus virsū nekādos testos.
No video, kas atrodami internetā, var redzēt, ka, ja Makss vispār pieskārās (kas ir iespējams, kaut gan grūti 100% pateikt), tad tikai viegli... tādā veidā diez vai tur var kaut ko pārregulēt (ņemot vērā, kāds spiediens šim spārnam jāiztur sacīkstes laikā)... tas vairāk izskatījās, ka viņš ar pirkstu vispirms nomērīja savas formulas aizmugurējā spārna spraugas lielumu un tad devās to pašu izdarīt Lūisa formulai...

Te pat nav svarīgi, kurš ir kura fans - lai tiesneši izlemj, kādus sodus piešķirt - tāds viņu darbs. Mēs varam tikai spriest...

  +1 [+] [-]

, 2021-11-13 19:05, pirms 3 gadiem
Oficiāli - Maksam 50 tūkstošu eiro sods par šo pārkāpumu.

Oficiālajā rakstā arī sīkāk paskaidrots, kas un kā...

     [+] [-]

, 2021-11-13 19:12, pirms 3 gadiem
Nu nav vēl Verstapens nobriedis čempiona titulam. Kāda velna pēc viņam vispār bija jālien pie citas formulas. Maz ticams, ka pieskaroties antispārna detaļai var noteikt ar ko tā atšķirās no viņu formulas.
Īsi sakot, neizskatās gudrs! Tādi puiciski gājieni vien ir!

     [+] [-]

, 2021-11-13 19:20, pirms 3 gadiem
Un vispār, tāda jocīga tā F1 izmeklēšana.
Cik tad ilgi var izmeklēt. Pēc divām stundām sākas sacensība, šie vēl nevar pabeigt izmeklēt. Sviests kaut kāds!

     [+] [-]

, 2021-11-13 19:21, pirms 3 gadiem
Nu re, arī šis Marko apgalvojums ir apgāzts, jo tā nebija taisnība. Patīk viņam ar visādiem tādiem plātīties.

  -2 [+] [-]

, 2021-11-13 19:27, pirms 3 gadiem
role rakstīja: Un vispār, tāda jocīga tā F1 izmeklēšana.
Cik tad ilgi var izmeklēt. Pēc divām stundām sākas sacensība, šie vēl nevar pabeigt izmeklēt. Sviests kaut kāds!
Tas norāda, ka neesi nobriedis pieaugušo dzīvei. Katram, kam IQ pārsniedz ūdens vārīšanās temperatūru, ir skaidrs, ka katram lēmumam ir jābūt izanalizētam no visiem skata punktiem un jābūt pamatotam. Ņemot vērā esošo situāciju, šo lēmumu noteikti analizē/analizēs Mercedes juristu brigāde.

Ps. Iepriekšējā pieredze rāda, ka tā rīkojušies ir daudzi piloti, čempioni. Līdz šim nav bijuši sodi, bet FIA pamatojumā Verstapena sodā norādīts, ka turpmāk būs sodi un stingrāki.

     [+] [-]

, 2021-11-13 19:32, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Nu re, arī šis Marko apgalvojums ir apgāzts, jo tā nebija taisnība. Patīk viņam ar visādiem tādiem plātīties.
Kur nebija taisnības? Hamiltonam visi rezultāti anulēti.

     [+] [-]

, 2021-11-13 19:42, pirms 3 gadiem
role rakstīja: Nu nav vēl Verstapens nobriedis čempiona titulam. Kāda velna pēc viņam vispār bija jālien pie citas formulas. Maz ticams, ka pieskaroties antispārna detaļai var noteikt ar ko tā atšķirās no viņu formulas.
Īsi sakot, neizskatās gudrs! Tādi puiciski gājieni vien ir!
He, bet vegāniskais Jūkejists ir gatavs 8ajam? 4 no saviem 7iņiem viņš dabūjis jo bijis labāks tikai par savu komandas biedru (MSC protams bija tas pats..) bet tas ar retiem izņēmumiem jau 20 gadus ir f1 norma

     [+] [-]

, 2021-11-13 19:52, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: No video, kas atrodami internetā, var redzēt, ka, ja Makss vispār pieskārās (kas ir iespējams, kaut gan grūti 100% pateikt), tad tikai viegli... tādā veidā diez vai tur var kaut ko pārregulēt (ņemot vērā, kāds spiediens šim spārnam jāiztur sacīkstes laikā)... tas vairāk izskatījās, ka viņš ar pirkstu vispirms nomērīja savas formulas aizmugurējā spārna spraugas lielumu un tad devās to pašu izdarīt Lūisa formulai...

Te pat nav svarīgi, kurš ir kura fans - lai tiesneši izlemj, kādus sodus piešķirt - tāds viņu darbs. Mēs varam tikai spriest...
Nejauc spārnu, kuram jāiztur spiediens un regulātoru, kurš atver aizver šo spārna daļu, šajā gadījumā tā bija padaudz 1-2mm vaļā. Kustīgais mehānisms var tikt teorijā paregulēts, ja nebija labi piestiprināts.

     [+] [-]

, 2021-11-13 19:55, pirms 3 gadiem
RavisZee rakstīja: Kur nebija taisnības? Hamiltonam visi rezultāti anulēti.
Apgalvojumā, ka Maksis neko nevarēja sabojāt. Teorijā varēja. DQ nekur nav minēts, ka Maksis to nevarēja izdarīt. Jebkurā gadījumā Marko teiktais ka citi aiztiek mašīnas arī apgāzts, jā PĒC finiša gonkam ir bijis, ka aiztiek, bet ne tad kad mašīnas nodotas pēc Q tiesnešiem

     [+] [-]

, 2021-11-14 13:02, pirms 3 gadiem
backtofire rakstīja: Apgalvojumā, ka Maksis neko nevarēja sabojāt. Teorijā varēja. DQ nekur nav minēts, ka Maksis to nevarēja izdarīt. Jebkurā gadījumā Marko teiktais ka citi aiztiek mašīnas arī apgāzts, jā PĒC finiša gonkam ir bijis, ka aiztiek, bet ne tad kad mašīnas nodotas pēc Q tiesnešiem
FIA publicētajā dokumentā par Verstapena 50k naudas sodu ir rakstīts, ka viņš nevarēja ar rokām sabojāt.