Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso pārsteidz ar ātrāko apli otrajos F1 treniņbraucienos

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso pārsteidz ar ātrāko apli otrajos F1 treniņbraucienos
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso pārsteidza ar ātrāko rezultātu Sanpaulu "Grand Prix" otrajos treniņbraucienos. Ātrs bija arī otrs "Alpine" braucējs Estebans Okons, ieņemot ceturto vietu.

Otrā treniņsesija sākās, kad tiesneši vēl nebija paziņojuši lēmumu par Lūisa Hamiltona un Maksa Verstapena iespējamajiem pārkāpumiem kvalifikācijā.

20 minūtes pirms stundu garā treniņa beigām ar laiku 1:11.238 uz pirmo vietu pacēlās Alonso, noturoties vadībā līdz sesijas noslēgumam. Verstapens viņam zaudēja vairāk par 0.8 sekundēm, bet trešo vietu, atpaliekot 1.1 sekundi, ieņēma Valteri Botass. Okons bija ceturtais, bet tikai piektais - Hamiltons.

Šī bija pirmā reize kopš 2017. gada, kad Alonso bijis ātrākais kādā no F1 sesijām. Kopumā sportistu rezultāti gan bija vairākas sekundes lēnāki nekā piektdien kvalifikācijā uzrādītie.

Sprinta kvalifikācija sāksies šovakar plkst. 21:30 pēc Latvijas laika. Pēc kvalifikācijas rezultātiem, pirmajam būtu jāstartē Hamiltonam, bet otrajam - Verstapenam, taču tiesnešu lēmumi var starta izkārtojumu mainīt. Kā zināms, sprinta kvalifikācijas iznākums noteikts galīgo stata vietu izkārtojumu svētdien gaidāmajām "Grand Prix" sacīkstēm, bet uz tām Hamiltonam jau piešķirts piecu pozīciju sods par dzinēja maiņu.