Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Lotus" komanda uz diviem posmiem esot panākusi vienošanos ar Kovalainenu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Lotus" komanda uz diviem posmiem esot panākusi vienošanos ar Kovalainenu
Heiki Kovalainens
Foto: Digitale/Scanpix

Somu autosportists Heiki Kovalainens šīs F1 sezonas atlikušanos divos posmos "Lotus" komandā aizvietos Kimi Raikonenu, ziņo pasaules prese.

Lai gan "Lotus" oficiālais rezerves pilots ir pērnā gada GP2 čempions Davide Valseki, kuram F1 sacīkšu pieredzes nav, iepriekš vieta komandā tika piedāvāta Niko Hilkenbergam. Vācietis no šīs iespējas atteicās, bet tagad kļuvis skaidrs, ka "Lotus" meklē braucēju ar pieredzi, jo vēlas izcīnīt iespējami vairāk punktus konstruktoru kausā, kur joprojām notiek cīņa par trešo vietu ar "Ferrari".

"Mēs cīnamies par trešo vietu konstruktoru kausā," itāļu portālam blogf1.it pastāstīja "Lotus" komandas vadītājs Eriks Buljē. "Tāpēc mums ir nepieciešams pilots ar pieredzi, kurš zina, ko nozīmē punktu gūšana. Es nesaku, ka Davide nav pelnījis iespēju, jo viņš savu darbu ir paveicis lieliski un mēs ar viņu esam apmierināti. Taču viņam trūkst pieredzes."

Tikmēr citos avotos jau parādījusies informācija, ka piedāvājums izteikts somu braucējam Heiki Kovalainenam, kurš tuvākajā laikā tiks apstiprināts "Lotus" sastāvā uz posmiem ASV un Brazīlijā. Šis sportists ir guvis uzvaru "McLaren" vienības sastāvā, bet pēdējos gados strādā kopā ar "Caterham" vienību, kuras pamatsastāvā cer atgriezties uz 2014. gada sezonu. Arī šogad viņš ir piedalījies vairāku posmu treniņbraucienos.

2007. gadā Kovalainens jau startēja "Lotus" komandā, kad tā vēl pastāvēja zem "Renault" nosaukuma. Togad soms guva vienu pjedestālu un kopvērtējumā izcīnīja septīto vietu. Nākamajā gadā Kovalainens pievienojās "McLaren", guva vienu uzvaru, trīs pjedestālus un kopvērtējumā atkal ierindojās septītajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-13 18:25, pirms 11 gadiem
Sim Somam liela iespeja sevi paradi un agriezties F-1 aprite, lai jau veicas.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-13 20:17, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Sim Somam liela iespeja sevi paradi un agriezties F-1 aprite, lai jau veicas.
Kurā komandā? Caterham?- jēga?

  +1 [+] [-]

, 2013-11-14 00:08, pirms 11 gadiem
Tas būtu lieliski, ja Heiki tiktu dota iespēja sevi apliecināt - ja tas piepildīsies un viņš nostartēs veiksmīgi, tas varbūt varētu dot viņam iespēju startēt nākamgad - un varbūt ne tikai Caterham! Lai veicas, Heiki!