Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers Nirburgringā bijis tuvu debijai F1 sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers Nirburgringā bijis tuvu debijai F1 sacīkstēs
Miks Šūmahers izmēģina sava tēva "Ferrari". Foto: Motorsport.com

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko ir pārliecināts, ka nākamajā sezonā "Alfa Romeo" komandu pārstāvēs Kimi Raikonens un Miks Šūmahers, par ko jau kādu laiku tiek spekulēts medijos. Tāpat Marko atklājis, ka Šūmahers bijis tuvu tam, lai debiju F1 sacīkstēs piedzīvotu jau pagājušajā svētdienā.

Aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā posmā Nirburgringā Raikonens pārspēja Rubensam Barikello līdz šim piederošo rekordu un tagad kļuvis par visu laiku pieredzējušāko pilotu "Formulā 1". Somam šīs bija jau 323. aizvadītās sacensības karjerā, turklāt tiek ziņots, ka arī šīs sezonas izskaņā Raikonens negatavojas beigt karjeru.

Britu izdevums "Autosport" vēsta, ka "Alfa Romeo" pagarinās līgumu ar Raikonenu arī uz 2021. gadu, kurš līdz ar to pārstāvēs vienību jau trešo sezonu pēc kārtas. Oficiālais paziņojums turklāt esot gaidāms kuru katru brīdi.

Tikpat aktīvi tiek runāts, ka otru pilota vietu "Alfa Romeo" ieņems Šūmahers, kurš divus posmus pirms sezonas beigām ir "Formula 2" čempionāta vadībā un tuvojas titulam. Par to, ka Raikonens paliks sastāvā, bet Šūmahers nomainīs citu "Ferrari" akadēmijas biedru Antonio Džovinaci, pārliecināts arī Marko, kurš lieliski pārzina F1 pilotu tirgu.

"Jūs varat labi redzēt, kuri piloti ir tirgū," intervijā "Sport1" sacīja Marko. "Es zinu, kurš kuram ir zvanījis. No tā var secināt, ka Šūmahers un Raikonens nākamgad kopīgi startēs "Alfa Romeo" komandā. Manuprāt, tā ir lieliska kombinācija. Ja paskatāmies junioru čempionātus, tos Šūmahers vienmēr sācis piesardzīgi, bet otrajā sezonā bijis savā labākajā formā. Varat prognozēt, ka arī F1 čempionātā ar viņu būs tāpat."

Marko arī atklāj, ka Šūmahers, kuram Eifelas "Grand Prix" bija plānota dalība pirmajos treniņbraucienos, kas atceltās sesijas dēļ gan izpalika, bija tuvu, lai aizvietotu Džovinaci sacīkstēs.

"Pirmais Džovinaci koronavīrusa tests viesa neskaidrības, tāpat bija arī ar Aleksu Albonu," stāsta Marko. "Līdz ar to Miks gandrīz piedzīvoja debiju pasaules čempionātā."

Izmantotie resursi:
grandpx.news