Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" un "Mercedes" atsakās no komandu pavēlēm

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" un "Mercedes" atsakās no komandu pavēlēm
Sebastians Fetels
Foto: SCANPIX SWEDEN

Divas no vadošajām F1 komandām, "Red Bull" un "Mercedes", paziņojušas, ka turpmāk vairs nedos pavēles saviem pilotiem, ļaujot tiem cīnīties savā starpā.

Abas komandas izmantoja pavēles Malaizijas GP izcīņā, kad "Red Bull" finišēja pirmajās divās vietās, bet "Mercedes" piloti ieņēma trešo un ceturto vietu. Kopš tās reizes pavēles ir apspriestākā F1 tēma pasaules presē un daudzi kritizē to izmantošanu, lai gan pēc noteikumiem tas nav aizliegts.

"Vairs nebūs nekādu pavēļu no mūsu puses," īsi un kodolīgi laikrakstam "Sport Bild" atklājis "Red Bull" komandas konsultants Helmuts Marko.

Lai izvairītos no turpmākiem skandāliem, kā tas bija ar "Red Bull" komandu, kuras pilots Sebastians Fetels Malaizijā izvēlējās nepaklausīt vadību un apdzina komandas biedru Marku Vēberu, tādu pašu ceļu ies arī "Mercedes".

"Mēs šo lietu pārrunājām un esam atrisinājuši šo lietu," noslēpumaini reportieriem, pēc ierašanaš Ķīnā, teica Niko Rosbergs.

Komandas viens no vadošajiem darbiniekiem, Nikijs Lauda, intervijā "Osterreich" paskaidroja sīkāk: "Mēs apsēdāmies pie sarunu galda un nolēmām kopš šī brīža atļaut saviem pilotiem cīnīties vienam ar otru."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +2 [+] [-]

, 2013-04-13 10:39, pirms 11 gadiem
Jā, rīt, šaubos, vai būs kāda pavēle no RB vajadzīga, bet labs triks, lai tomēr savu tēlu mazliet noskalotu pēc Malaizijas cirka. Vienmēr esmu bijis un būšu par komandas taktiku F1, bet ja nemāki, tad nedari.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-13 10:53, pirms 11 gadiem
tomssk8 rakstīja: Jā, rīt, šaubos, vai būs kāda pavēle no RB vajadzīga, bet labs triks, lai tomēr savu tēlu mazliet noskalotu pēc Malaizijas cirka. Vienmēr esmu bijis un būšu par komandas taktiku F1, bet ja nemāki, tad nedari.
Tā jau pat nebija komandas taktika, tā bija riktīga cūcība no Pirksta puses un vispār nekāds fair-play ievērots.

     [+] [-]

, 2013-04-13 11:04, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Tā jau pat nebija komandas taktika, tā bija riktīga cūcība no Pirksta puses un vispār nekāds fair-play ievērots.
Kā jau teicu, ja nemāki, tad nedari. Pēdējos apļos nolemt, kurš tiek un kurš nē, rēķināt punktus sezonas beigās, tas viss ir daļa no F1, bet šis murgs, kad sacīkstes vidusdaļā jau grib nolemt, kas un kā būs beigās, neko labu par tagadējo F1 neliecina. Tas viss jau arī sākās ar šīm komandām, kas pēkšņi tika pie liela budžeta uz kādu laiku un paķēra tituli, sakāpa mākoņos un vienā mirklī jau vārtījās dubļos.

Lotus izskatās, ka varētu mainīt šo tradīciju, bet tas jau arī ir atkarīgs no F1 vadības un FIA. Bet... Ja tur ir tāds purns, kurš tenisa nākotni redz pakārtotu TV un izklaidei, tad uz pozitīvām pārmaiņām F1 nav ko cerēt. Riepu teātris jau ir tam pierādījums.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-13 11:19, pirms 11 gadiem
No skatītāju viedokļa komandas pavēles nav interesanti, jo tur būtu spriedze un beigās viens vai abi nedabū ne punkta. Bet es saprotu, ka to vajag, lai uzvarētu konstruktorā un vienam dotu priekšroku cīņai par čempiona titulu.

Bet šeit jau bija runa par cūcisku rīcību no vettel puses, kad komanda pateica, lai nomet apgriezienus un saudzē formulu abi, bet vettels ņēma un noķēra weberu un apdzina.
Webera vietā es pēc sacīkstes iedotu taisnajā.

     [+] [-]

, 2013-04-13 11:24, pirms 11 gadiem
Un nu ari meli...

  -1 [+] [-]

, 2013-04-13 11:33, pirms 11 gadiem
Par Vēberu,lai sadod tam Fetelam un ierāda viņam vietu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-13 11:55, pirms 11 gadiem
cik man zināms, pirmais aprīlis jau bija..

     [+] [-]

, 2013-04-13 13:11, pirms 11 gadiem
Nebūtu slikti ja pārtrauktu šo pavēļu došanu un cīņa būtu kā vecajos labajos laikos kad neko tādu nedarija.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-13 14:44, pirms 11 gadiem
knaible rakstīja: Nebūtu slikti ja pārtrauktu šo pavēļu došanu un cīņa būtu kā vecajos labajos laikos kad neko tādu nedarija.

Vot šis gan bija tiešām smieklīgi
Pavēles un komandas biedru laišanas garām F1 ir jau kopš pašiem tā pirms sākumiem 50 gados.
Līdz šim tas bija tikai tabu par ko nerunāja, bet visi zin, ka darīja.
Tad, kad FIA beidzot pēc ''Felipe, Fernando ir ātrāks par tevi, vai vari apstiprināt, ka ziņu saprati'' atļāva komandu pavēles, visi F1 cilvēki kā viens teica, ka nekas jau nemainīsies, komandām vienkārši vairs nebūs jāslēpj to, ko tās darījušas visu laiku.