Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Pagaidām mums pietrūkst ātruma, lai uzvarētu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Pagaidām mums pietrūkst ātruma, lai uzvarētu"
Ķīnas GP kvalifikācijas ātrākie braucēji
Foto: AFP/Scanpix

Somu F1 pilots Kimi Raikonens uzskata, ka "Lotus" komandai šobrīd pietrūkst ātruma, lai varētu iesaistīties cīņā par uzvaru.

Ķīnas GP kvalifikācijas braucienos, kas norisinājās šorīt, Raikonens izcīnīja otro vietu, kas ir viņa labākā starta pozīcija kopš 2009. gada. Tomēr Raikonens nav pārliecināts, vai viņam pietiks ātruma, lai rīt pacīnītos par pirmo vietu, par ko liecina arī nepilnās 0.3 sekundes līdz "pole position" ieguvējam Luisam Hamiltonam.

"Manuprāt, atstatums ir ļoti liels un šobrīd mums vēl pietrūkst ātruma," pēc kvalifikācijas teica Raikonens. "Tomēr otrā vieta nav slikts rezultāts. Šķiet, ka braucot šajā komandā vēl nekad nebiju startējis no tik labas pozīcijas, taču patīkamāk, protams, ir būt pirmajam. Tomēr, kā jau teicu, mums pietrūkst ātruma. Šķiet, ka vidējā sektorā mašīnai ir pārāk maza saķere. Vai ar to visu pietiks, lai rīt uzvarētu? Nezinu. Šogad katra diena mēdz būt atšķirīga. Dažreiz viss nostrādā tev par labu, dažreiz tieši otrādi. Varam vien mēģināt visu izdarīt maksimāli labi un cerēt, ka rīt būs gana daudz ātruma, lai pacīnītos par uzvaru."

Savukārt Luiss Hamiltons ieguva pirmo "pole position" kopš pievienošanās "Mercedes" komandai. Tomēr viņš bija pārsteigts, ka Raikonenu apsteidza ar tik ievērojamu pārsvaru.

"Tas ir pārsteidzoši," viņš sacīja. "Sajūtas ir neticamas! Es tik ļoti priecājos, ka pēc kāda laika atkal esmu ieguvis "pole position". Esmu ekstāzē! Mans aplis bija lielisks un komanda visu nedēļas nogali rāda labu sniegumu, tāpēc ceru, ka tas turpināsies arī sacīkstē. Varēju pievienoties kādai citai komandai, taču tagad esmu pateicīgs, ka esmu šeit un varu būt lielajā cīņā. Šobrīd tā ir kā svētība braukt "Mercedes" komandā."

Līdz šim vienīgo reizi kopš atgriešanās Formulā 1 šī komanda kvalifikācijā uzvarēja pērn tieši šajā pašā Šanhajas trasē - toreiz to paveica Niko Rosbergs, kurš pēc tam kļuva par sacensību uzvarētāju. Šoreiz Rosbergs ieguva tikai ceturto vietu, zaudējot arī "Ferrari" pilotam Fernando Alonso, taču tas tikai tādēļ, ka kļūdījās pēdējā līkumā. Ja ne šī kļūda, viņš, iespējams, varētu startēt no pirmās rindas, tādēļ jādomā, ka sacensībās būs ļoti ātrs.

"Rīta treniņā bija problēmas ar hidrauliku un tādēļ nepagumu patrenēties kvalifikācijai un līdz galam noregulēt mašīnu," viņš stāsta. "Kvalifikācijā pēdējā apļa pēdējā līkumā pieļāvu mazu kļūdu un tas man maksāja divas pozīcijas. Tomēr ceturtā starta vieta nav slikts rezultāts."

Izmantotie resursi:
Formula 1, Formula 2, GP2, GP3, F3 and MotoGP...
ESPN.co.uk | Football, Cricket, Rugby, F1,...

  +3 [+] [-]

, 2013-04-13 12:01, pirms 11 gadiem
Pat ja Lotus nav tik ātri, viņi tomēr ir daudz saudzīgāki pret gumiju. Pieņemu, ka tieši Raikonens vai Alonso ir galvenie favorīti uz uzvaru rīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-04-13 12:20, pirms 11 gadiem
Kimi mēs tev ticam.
Tu vari uzvarēt.
Lotus sevi pierāda diezgan labi.

     [+] [-]

, 2013-04-13 19:20, pirms 11 gadiem
Par Kimi un Grožānu, redzējāt cik daudz Somu karogi tur plīvoja? Lotus šogad izskatās ļoti labi, veiksmi abiem braucējiem

     [+] [-]

, 2013-04-15 08:56, pirms 11 gadiem
Pagaidām viss ir OK Kimi! Tu pierādi, ka spēj braukt ātri lai vai kas un esi atpakaļ! Tikai 3 punkti tevi šķir no pirmās vietas kopvērtējumā, trīs aizvadītos posmos, tā turpini braukt! GO KIMI! GO LOTUS F1 TEAM!