Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" paziņo, kurš varētu startēt Rikjardo vietā

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" paziņo, kurš varētu startēt Rikjardo vietā
Stofels Vandūrns (no labās). Foto: Motorsport.com

"McLaren" komandas vadītājs paziņojis, ka gadījumā, ja Daniels Rikjardo nevarēs piedalīties gaidāmās F1 sezonas pirmajā posmā, viņa vietā startēs viens no "Mercedes" rezervistiem - Stofels Vandūrns vai Niks de Vrīss.

Kopš 2021. gada sezonas sākuma "McLaren" un tās dzinēju piegādes partnere "Mercedes" dala rezerves pilotus savā starpā. Līdz ar to "McLaren" vadītājs Andreass Seidls apstiprinājis, ka Rikjardo potenciālie aizstājēji ir šie divi piloti.

Vandūrns jau startēja F1 čempionātā 2017. un 2018. gadā, kad pārstāvēja tieši "McLaren" komandu. Pēc tam viņš karjeru turpināja "Formulā E", kur līdz šim brīdim ir "Mercedes" vienības pilots (2020. gadā beļģis kļuva par vicečempionu), tāpat jau trešo gadu pilda šīs rūpnīcas F1 rezervista lomu.

2019. gada F2 čempions De Vrīss pēdējās sezonās arī pārstāv "Mercedes" komandu FE čempionātā, kur pērn izcīnīja titulu, bet šobrīd ieņem otro vietu kopvērtējumā. "Formulā 1" viņš nav startējis, lai gan ne reizi vien baumots par holandieša iespējamo ienākšanu pasaules čempionātā.

Tikmēr "Alpine" vienība piedāvājusi "McLaren" savu rezervistu Oskaru Piastri, kurš ir 2021. gada F2 čempions. Franču vienība labprāt dotu savam pilotam arī šādu iespēju uzkrāt F1 pieredzi. "Alpine" jau apstiprinājusi, ka Piastri oficiāli uzskatāms par vienu no kandidātiem uz vietu "McLaren", ja kāds no tās pilotiem šogad kādās sacīkstēs nevarēs startēt. Pieejams esot arī Pols di Resta, kurš savulaik aizvadīja trīs sezonas "Formulā 1". Izvēle "McLaren" rokās.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...