Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso startēs ar žoklī ievietotām divām metāla plāksnēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Alonso startēs ar žoklī ievietotām divām metāla plāksnēm
Fernando Alonso. Foto: James Moy Photography/PA Images/Scanpix

“Alpine” komandas pilots un divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso pirms mēneša riteņbraukšanas negadījumā lauza žokli un guva citas traumas. Spānis atklājis, ka visu sezonu startēs ar žoklī ievietotām metāla plāksnēm.

“Ja godīgi, nedomāju, ka būs problēmas. Braukšanas ziņā esmu gatavs par 100%. Pēc sezonas abas titāna plāksnes tiks izņemtas ārā,” teica Fernando Alonso, kurš sestdien formulā kāpis pirmo reizi kopš piedzīvotā incidenta. Aizvadot braucienu ar velosipēdu, viņš Šveicē cieta sadursmē ar automašīnu un bija spiests ārstēties desmit dienas.

Alonso gan piebilda, ka iepriekšējās divās nedēļās varējis trenēties uz pilnu jaudu. Pirmdien un otrdien viņš braucis “Alpine” komandas simulatorā, bet pēc tam kāpa lidmašīnā, lai dotos uz Bahreinā paredzētajiem pirmssezonas testiem.

Alonso 2018. gadā izlēma pamest F1, lai sasniegtu citus autosporta mērķus. Viņš uzvarēja leģendārajās “Le Mans” 24 stundu sacīkstēs, kopā ar “Toyota” uzvarēja pasaules izturības čempionātā, divas reizes bez lieliem panākumiem piedalījās “Indianapolis 500”, kā arī startēja Dakāras rallijreidā. “Jutu, ka tieši tagad braucu labāk kā jebkad,” par iemeslu atgriezties teica Alonso.

“Pēc tam, kad izmēģināju jaunus izaicinājumus, man bija jāpieņem lēmums, kas būs mans nākamais izaicinājums. Izlēmu par labu F1. Jutu, ka man vēl ir, ko pierādīt,” teica Alonso. Viņš parakstīja divu gadu līgumu ar “Alpine”, kas ir bijusī “Renault” komanda. Mērķis esot tuvāko gadu laikā cīnīties par uzvarām un tituliem.

Jāpiezīmē, ka “Mercedes” aizvada pārrunas ar Niko Hilkenbergu. Vācietis varētu kļūt par rezerves pilotu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

     [+] [-]

, 2021-03-16 01:21, pirms 4 gadiem
Kādas vēl uzvaras?