Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" problēmas ar jauno dzinēju, "Ferrari" paziņo prezentācijas datumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" problēmas ar jauno dzinēju, "Ferrari" paziņo prezentācijas datumu
Foto: Scuderia Ferrari

Leģendārā F1 komanda "Ferrari" paziņojusi, ka pirmo reizi iedarbinājusi jaunās sacīkšu mašīnas SF21 dzinēju, kā arī izziņojusi prezentācijas datumu, kamēr "Mercedes" komanda apstiprinājusi, ka pirms gaidāmās sezonai tai radušās problēmas ar motoru.

Šarla Leklēra un jaunpienācēja Karlosa Sainsa pārstāvētā "Ferrari" vienība dzinēju pirmo reizi iedarbināja savā rūpnīcā Maranello piektdienas rītā. Pēc ļoti neveiksmīgās pagājušās sezonas, uz šo gadu "Ferrari" veikusi būtiskus uzlabojumus savam motoram, cerot atgriezties cīņā par uzvarām.

"Mūsu 2021. gada sezona sākas šeit," sacīja "Ferrari" vienības vadītājs Matija Binotto. "Mašīna ir uzlabota visās jomās, kur tās attīstīšana ir atļauta."

Tāpat "Ferrari" paziņojusi, ka komandas prezentācija notiks 26. februārī, kamēr mašīna tiks prezentēta 10. martā.

Savukārt F1 čempionvienība "Mercedes" atzinusi, ka tai ir radušās problēmas ar savu dzinēju, kuras gan cer atrisināt līdz jaunās sezonas pirmajam posmam, kas notiks 28. martā Bahreinā.

"Mums ir dažas problēmas ar jaudas agregātiem," atklāj "Mercedes" F1 dzinēju nodaļas šefs Haivels Tomass. "Lai arī zinām, ka ir problēmas, mums jau ir dažādi plāni, kam vajadzētu palīdzēt tās atrisināt. Esmu drošs, ka uz pirmo posmu būsim gatavi."

Arī iepriekš "Mercedes" ir bijušas problēmas ar dzinēju, gatavojoties sezonai, tostarp pirms gada. Toreiz arī testu braucienos bija vērojamas ķibeles ar to izturību, taču sezona sākās vien jūlijā un līdz tam izdevās tās pilnībā novērst. Tiesa, tagad par labu nenāk jaunie ierobežojumi, kas noteikti darbam uz dzinēju stenda, tāpat līdz sezonas sākuma atlicis tikai pusotrs mēnesis.

"Šogad ir stājušies spēkā daži jauni ierobežojumi, kas mūs ietekmē," saka Tomass. "Šoziem pirmo reizi jāņem vērā, ka darbam uz stenda ir ierobežots laiks. Tas nozīmē, ka katrai tur pavadītajai stundai jānes labums un produktivitāte, gan strādājot ar veiktspēju, gan izturību. Šī arī ir pirmā ziema, kad jāgatavojas tikai vienai iespējai visas sezonas laikā uzlabot motoru."

Lūisa Hamiltona un Valteri Botasa pārstāvētā "Mercedes" komanda savu jauno sacīkšu auto F1 W12 plāno prezentēt 2. martā.

2021. gada F1 mašīnu prezentācijas

DatumsKomanda
15. februārisMcLaren
19. februārisAlphaTauri
22. februārisAlfa Romeo
2. martsMercedes
5. martsWilliams
10. martsFerrari
Tiks paziņots...Aston Martin
Tiks paziņots...Alpine
Tiks paziņots...Haas
Tiks paziņots...Red Bull

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2021-02-13 13:42, pirms 3 gadiem
Ja Mercedes ir problēmas ar dzinēju, tas nozīmē, ka Hamiltons atkal dominēs...

     [+] [-]

, 2021-02-13 14:21, pirms 3 gadiem
Mercedes paziņojums par problēmām ar dzinēju ir tas pats, kas Hamiltona "Bono, my tyres are gone", bet beigās kaut kā uzvar ar 30 sekunžu pārsvaru

     [+] [-]

, 2021-02-13 14:34, pirms 3 gadiem
PR gājiens no F1 un Mercedes puses. Itkā radīta intriga lai būtu vairāk skatītāju pie TV ekrāniem un trasēs kur ielaidīs...
PS. Nesaprotu par ko Hamiltonam 45m, jo Russels vienās gonkās parādija ka ar to mašīnu jebkurš var cīnīties par uzvaru....

     [+] [-]

, 2021-02-13 14:41, pirms 3 gadiem
Vēl tas, blak lives matter vēl vairāk tracina, ka Hamis kā gailis ar pus ātrumu priekšā visiem.....

     [+] [-]

, 2021-02-13 14:58, pirms 3 gadiem
Dirsh kā zariņa govis tie merši ir savām problēmām😂