Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Ja Verstapens nevarēs cīnīties par titulu, viņš var būt brīvs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Ja Verstapens nevarēs cīnīties par titulu, viņš var būt brīvs"
Makss Verstapens. Foto: Facebook.com/MaxVerstappen

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko atzinis, ka Maksa Verstapena līgumā ir iekļauts punkts par sasniegumiem, proti, ja pilotam nebūs pietiekami ātra mašīna, viņš bez jebkādām sankcijām var lauzt kontraktu un doties uz citu komandu.

"Mercedes" vienība dominē F1 pasaules čempionātā jau kopš 2014. gada, turklāt nav noslēpums, ka šī komanda uztur regulārus kontaktus ar Verstapenu, ko labprāt redzētu savā sastāvā. Lūisam Hamiltonam pašlaik līgums ir līdz šī gada beigām un jau daudz tiek spekulēts, ka tieši Verstapens viņu, iespējams, nomainīs 2022. gada sezonā.

Pērnā gada sākumā Verstapens parakstīja jaunu līgumu ar "Red Bull" līdz 2023. gada beigām, bet Marko apstiprina, ka sportists to var lauzt ātrāk, ja komanda tehniski nevarēs nodrošināt viņam mašīnu, ar ko iespējams cīnīties par titulu.

"Jā, viņa līgumā ir šāds punkts par tehnikas veiktspēju," apstiprina Marko. "Negribu izplūst niansēs, bet vairāk vai mazāk šis punkts nosaka, ka, ja Makss var sacensties par uzvarām sacīkstēs un pasaules čempionātā, viņa kontrakts pagarinās. Ja nē, viņš var būt brīvs."

Marko gan piebilst, ka šo līguma punktu, visticamāk, nevajadzēšot pielietot, jo "Red Bull" komanda dara visu, lai atkal varētu cīnīties par uzvarām.

"Tas ir mūsu mērķis, un es tam ticu," viņš saka. "Tas nav tikai Maksa dēļ, jo mūsu pašu DNS ir ierakstīts tas, ka gribam uzvarēt."

Šosezon ar dzinējiem "Red Bull" vēl apgādās "Honda" rūpnīca, savukārt no 2022. gada, kad spēkā stāsies motoru attīstīšanas apturēšana, komanda tos uzturēs un turpmākajiem startiem jau gatavos pati.

Izmantotie resursi:
F1-Insider | Formel 1, F1 und Motorsport News...