Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Daudzas reizes Hamiltons kopēja manus regulējumus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Daudzas reizes Hamiltons kopēja manus regulējumus"
Foto: Motorsport.com

Pēc aiziešanas no "Mercedes" komandas Valteri Botass atzinis, ka Lūiss Hamiltons ir patiesi liels talants, kurš turklāt daudz strādā, bet arī atklāj, ka ne reizi vien kopējis viņa mašīnas regulējumus.

"Mercedes" sastāvā Botass startēja piecus gadus, izcīnīja kopumā desmit uzvaras un visas piecas sezonas palīdzēja komandai uzvarēt Konstruktoru kausā, taču ne reizi viņa spēkos nebija kopvērtējumā pārspēt Hamiltonu.

"Viņam ir talants, turklāt šo talantu viņš prot pielietot un arī strādā ļoti smagi," bijušo komandas biedru raksturo Botass. "Arī viņa dzīvesveids ir atšķirīgs no pārējiem. Dienu pirms sacīkšu nedēļas nogales viņš var atrasties Ņujorkā un darīt pilnīgi citas lietas, bet, kad viņš atgriežas F1 darba režīmā, nevienu akmeni neatstāj neapgrieztu un arī komandu mudina darīt vairāk. Sevišķi pēdējos gados pieauga viņa līdera loma, un man bija grūti mēģināt kļūt par komandas līderi, jo viņš šeit bija vēl pirms manis un spēj dominēt, kad runa ir par sastrādāšanos ar komandu. Arī tas, kā viņš regulē savu mašīnu - es daudz ko no viņa iemācījos, bet ne tikai to vien."

Botass gan atklāj, ka arī viņa darbu Hamiltons dažkārt izmantojis savā labā.

"Daudzas reizes viņš kopēja manus mašīnas regulējumus kvalifikācijas pēdējās minūtēs," neslēpj somu autosportists, kurš šobrīd jau kļuvis par "Alfa Romeo" komandas pilotu. "Viņa braukšanas stils ir apdomīgs, viņš prot strādāt ar riepām jebkādos apstākļos un situācijās un vienmēr prot atrast veidu kā pagarināt riepu mūžu pirms pitstopa. Šis stabilais ātrums sacīkstēs un spēja kontrolēt riepu nodilumu, iespējams, bija lielākā atšķirība starp mani un Lūisu."

Botasa jaunais boss Frederiks Vasērs uzskata, ka tagad sportistam būs lielāka atbildība: "Ja paskatāmies, "Mercedes" komanda ir uzvarējusi pēdējās sešās vai septiņās sezonās, un dažreiz būtu pieticis pat tikai ar Hamiltona punktiem, lai iegūtu pirmo vietu Konstruktoru kausā. Tas nozīmē, ka, ienākot šajā komandā, tu nonāc Lūisa ēnā. Tu, protams, apzinies, kas tev jādara, bet tev nav šīs milzīgās atbildības. Domāju, ka šobrīd Valteri ir nonācis tajā savas karjeras posmā, kad var šādu atbildību uzņemties. Tagad viņš būs atbildīgs ne vien par savu, bet arī sava komandas biedra ātrumu. Valteri būs jārūpējas arī par viņu, jāmudina inženieri, darbinieki rūpnīcā, jādodas uz vēja tuneli, jāstimulē piloti, kas strādā simulatorā."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2022-01-13 10:06, pirms 3 gadiem
Bottas labs wingman bija Hamiltonam.