Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Neoficiāli: Hamiltonam piecu starta vietu sods

Juris Grīns
Juris Grīns

Neoficiāli: Hamiltonam piecu starta vietu sods
Lūiss Hamiltons. Foto: FIA Pool

Šobrīd neoficiāli zināms, ka "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons par dzinēja maiņu uz šonedēļ Brazīlijā gaidāmo F1 pasaules čempionāta posmu saņems piecu starta vietu sodu.

Jau pirms sacīkstēm Meksikā tika baumots, ka, iespējams, Hamiltona formulai tiks veikta vēl viena dzinēja nomaiņa, taču toreiz tas neguva apstiprinājumu. Ar jaunu sparu spekulācijas turpinās pēc komandu ierašanās Sanpaulu, kur svētdien notiks sezonas 19. posms.

"Svarīgi, lai mēs esam labā formā jau uz sprinta kvalifikāciju," atzīst "Red Bull" komandas konsultants Helmuts Marko. "Ja ticam baumām, pēc tam Hamiltons saņems piecu starta vietu sodu. Tas mums, protams, derētu un priecētu - jā, mūsu mērķis ir izcīnīt pirmās divas pozīcijas."

Tā kā Sanpaulu "Grand Prix" izcīņā tiek izmantots sprinta kvalifikācijas formāts, nedaudz mainās arī starta vietu sodu piešķiršana. Šajā posmā starta vietu sods netiks piemērots pēc kvalifikācijas braucieniem, bet gan pēc kvalifikācijas sacīkstēm, kurās tiek noteikts galīgais starta vietu izkārtojums svētdienas "Grand Prix" sacensībām.

Hamiltons šobrīd izmanto ceturto iekšdedzes dzinēju, kas tika mainīts pirms trim posmiem Turcijā, un jau toreiz viņš tika pie starta vietu soda. Šobrīd Hamiltons kopvērtējumā, kad līdz sezonas beigām atlikušas četras sacīkstes, ir 19 punktus aiz "Red Bull" pilota Maksa Verstapena. Papildus punktus šonedēļ varēs saņemt par pirmajām trim vietām sprinta kvalifikācijā (3-2-1).

"Mercedes" komanda neapstiprina un arī nenoliedz, ka septiņkārtējam pasaules čempionam būs nepieciešams piektais dzinējs jau uz gaidāmo posmu. Komandas preses pārstāvis atklāj, ka gadījumā, ja dzinēja maiņa notiks, to žurnālisti un līdzjutēji uzzinās no oficiālajiem FIA dokumentiem, bet pirms tam nekādi paziņojumi netiks sniegti.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

  -1 [+] [-]

, 2021-11-12 14:34, pirms 2 gadiem
Tas vecais reksis Marko bišku zb, nu Verstapens tāpat ir labāks šobrīd bet viņš kko klusībā vislaik cer uz citu neveiksmēm un starta vietu sodiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-12 17:48, pirms 2 gadiem
Puspirdeli! Viena tehniska kjibele, vai avarija un Max jau buus aiz Hamiltona. Man jau gribetos lai viss izskjiras pedeja sacikstee...Protams Verstapenam par labu😁

  -1 [+] [-]

, 2021-11-12 18:39, pirms 2 gadiem
Nu nezinu, nezinu! Man jau šķiet, ka jau kādu laiku ir skaidrs, kurš būs šīs sezonas uzvarētājs.
Neredzu variantus kā Merši varētu atlikušajos posmos uzvarēt RB.

     [+] [-]

, 2021-11-12 18:45, pirms 2 gadiem
Dzinēja maiņa ir notikusi.

Neaizmirsīsim, ka iepriekšējā un šī sacīkste notiek RB nedaudz parocīgākā trasē. Pārējie posmi tādi nebūs un Mercedes visticamāk būs pārāki. Šķiet daudzi par to ir aizmirsuši.

     [+] [-]

, 2021-11-13 00:05, pirms 2 gadiem
VienTiesis rakstīja: Dzinēja maiņa ir notikusi.

Neaizmirsīsim, ka iepriekšējā un šī sacīkste notiek RB nedaudz parocīgākā trasē. Pārējie posmi tādi nebūs un Mercedes visticamāk būs pārāki. Šķiet daudzi par to ir aizmirsuši.
Nu nezinu, nezinu! Cik nav teikuši tā un šitā trase ir vairāk piemērota Meršiem, bet beigās tik un tā RB ir vinnējuši.