Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" vadītājs: "Noriss varētu tikt diskvalificēts"

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" vadītājs: "Noriss varētu tikt diskvalificēts"
Lendo Noriss. Foto: Facebook.com/landonorris1

F1 komandas "McLaren" vadītājs Andreass Seidls uzskata, ka pastāv liels risks vienības vadošā pilota Lendo Norisa izslēgšanai uz vienu posmu. Viņš jau paziņojis, ka tādā gadījumā šajās sacīkstēs sportistu aizstās Stofels Vandūrns.

Austrijas posmā Noriss saņēma kārtējos soda punktus, un šobrīd viņam tādi ir jau desmit. Noteikumi paredz, ka noteiktā periodā sasniedzot 12 soda punktus, pilotam viens posms ir jāizlaiž.

"Situācija ir satraucoša, pastāv fundamentāls risks," iespējamo Norisa izslēgšanu uz vienu posmu komentē Seidls.

Noriss ir ne vien vadošais "McLaren" pilots, bet arī ierindojas augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā. Tāpat viņš ir nozīmīgs spēlētājs komandas cīņai Konstruktoru kausā, kur "McLaren" šogad aizvada spraigu cīņu ar "Ferrari" par trešo vietu. Līdz ar to Seidls saka, ka Norisam jāturpina rādīt "maksimālais sniegums", taču, lai viss nekļūst "pārāk traki".

Tāpat Seidls uzskata, ka būtu nepieciešams pārskatīt sodu punktu nepieciešamību, par ko nākamā posma laikā Silverstounā arī tikšot diskutēts: "Tas nav "Formula 1" garā, ja par tādu incidentu, kādu redzējām Austrijā, pilotam būtu jāizlaiž sacīkstes. Cerams, ka nākotnei atradīsim citu risinājumu."

Vaicāts par to, kurš aizstās Norisu, ja šāda nepieciešamība radīsies, Seidls atzina, ka šajā ziņā ir vienošanās ar "Mercedes" par viņu rezerves braucēju izsaukšanu. Pirmā izvēle, pēc viņa vārdiem, būtu bijušais "McLaren" pilots Stofels Vandūrns.

Šī brīža F1 pilotu soda punkti

PunktiPilotsKomanda
10Lendo NorissMcLaren
8Serhio PeressRed Bull
6Kimi RaikonensAlfa Romeo
6Džordžs RaselsWilliams
6Sebastians FetelsAston Martin
6Nikolā LatifiWilliams
5Antonio DžiovinaciAlfa Romeo
5Ņikita MazepinsHaas
4Lūiss HamiltonsMercedes
4Lānss StrolsAston Martin
4Juki CunodaAlphaTauri
3Šarls LeklērsFerrari
2Valteri BotassMercedes
1Estebans OkonsAlpine
1Daniels RikjardoMcLaren
1Karloss SainssFerrari
1Pjērs GaslīAlphaTauri

Izmantotie resursi
grandpx.com

     [+] [-]

, 2021-07-13 09:03, pirms 3 gadiem
https://www.formula1.com/en/latest/...

Norisam šobrīd ir 10 soda punkti, bet sākoties šīs nedēļas GP viņam būs 8, jo būs pagājis gads 2 punktiem.
Peresam arī 8 soda punkti