Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Dzinēja problēmas Peresam liegušas cīņu par pole position

Juris Grīns
Juris Grīns

Dzinēja problēmas Peresam liegušas cīņu par pole position
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" pilots Serhio Peress ir pārliecināts, ka būtu spējis pacīnīties par pirmo vietu Azerbaidžānas F1 posma kvalifikācijā, ja pirms pēdējā mēģinājuma tehnisku problēmu dēļ nebūtu nācies aizkavēties boksos. Šarls Leklērs no "Ferrari" tikmēr atzīst, ka ir pārsteigts par sasniegto pole position.

Leklērs kvalifikācijā uzvarēja ar nepilnu 0.3 sekunžu pārsvaru. Šī ir jau sestā reize astoņos posmos šajā gadā un ceturtā pēc kārtas, kad viņš izcīnījis iespēju startēt pirmais. Visā karjerā sportists tagad guvis 15 pirmās starta vietas, par vienu vairāk nekā Makss Verstapens.

"Šoreiz šī uzvara bija negaidīta, lai arī vienmēr ir patīkami uzvarēt," atzina Leklērs. "Man šķita, ka "Red Bull" ir spēcīgāki, sevišķi pirmajā un otrajā kvalifikācijas kārtā. Bija grūti iztēloties, ka esam ātrākie, bet tad, pēdējā aplī, viss salikās kopā un atkal sanāca nobraukt labu apli, par ko esmu ārkārtīgi priecīgs. Šajā trasē liela nozīme būs darbam ar riepām. Barselonā un Monako mums šajā ziņā viss bija labi, lai gan Monako to bija grūti no malas redzēt. Kopš esam veikuši uzlabojumus, mašīna ir ātrāka, tāpēc rīt būs ļoti interesanti."

Peresam kvalifikācijas izskaņā radās problēmas ar dzinēju, mašīnu nevarēja laikus iedarbināt, tādēļ viņš trasē devās vēlāk nekā paredzēts. Tas nozīmēja, ka nebija iespējas izmantot komandas biedra Verstapena aizvēju, kas šajā trasē dod lielu ieguvumu garajā taisnē.

"Kvalifikācija nebija ideāla, jo beigās mums bija problēmas ar motoru," sacīja Monako posma uzvarētājs Peress. "Nevarējām to iedarbināt. Tas nozīmē, ka zaudēju laiku un tālāk jau biju pats par sevi. Bet tas šeit nozīmē diezgan daudz. Kas zina, vai ar to pietiktu pole position izcīnīšanai, bet tādā veidā noteikti zaudējām dažas sekundes desmitdaļas."

Verstapens, kurš šodien sacīkstēs Baku ielu trasē startēs no trešās pozīcijas, sacīja: "Mums ir tāds plāns, ka vienu nedēļu Čeko brauc priekšā man, nākamajā reizē - aizvējā aiz manis. Prasīju, kas noticis, un viņi teica, ka esot neliela problēma, kas jāatrisina, tādēļ Čeko aizkavējās boksos. Man pašam apļa sākums bija labs, bet tad sekoja dažas nelielas kļūdiņas. Nav ideāli, bet bija grūtības apļa garumā atrast balansējumu starp mašīnas priekšu un aizmuguri. Nav pats labākais rezultāts, taču, kā komandai, otrā un trešā starta vieta dod labas izredzes rītdienai."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...