Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens ar uzlabotu "Red Bull" formulu ātrākais testu pēdējā dienā

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens ar uzlabotu "Red Bull" formulu ātrākais testu pēdējā dienā
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Bahreinā ir finišējuši sagatavošanās darbi "Formula 1" jaunajai sezonai, kas turpat Sahiras trasē startēs jau pēc nedēļas. Noslēdzošajā testu dienā ātrāko rezultātu sasniedza Makss Verstapens, kurš trasē devās ar uzlabotu "Red Bull" sacīkšu mašīnu.

"Red Bull" vienība nogaidīja līdz pat pēdējai testu dienai, lai nāktu klajā ar pamanāmiem uzlabojumiem, kas visredzamāk skāruši mašīnas sānu malas un to gaisa ieplūdes risinājumus. Dienas izskaņā sportisti beidzot ķērās klāt ātro apļu veikšanai, un Verstapens ar mīkstākajām C5 riepām spēja būt pārāks, uzrādot rezultātu 1:31.720. Pirms tam viņš ar šīm pašām riepām, kamēr tās vēl nebija gana uzsilušas, pamanījās saslīdēt.

Sesijas izskaņā tuvākais sekotājs 2021. gada F1 čempionam bija "Ferrari" braucējs Šarls Leklērs, kurš zaudēja 0.7 sekundes, bet Fernando Alonso no "Alpine" vienības atpalika gandrīz sekundi un ieņēma trešo vietu. Tikai nedaudz lēnāks bija Džordžs Rasels ar "Mercedes" formulu. Šobrīd gan izskatās, ka čempionvienības jaunais auto pagaidām neklausa tik labi, kā gribētos, izteikti novērojama arī spēkrata "peldēšana", kas radījusi problēmas arī citām komandām.

"Haas" komandai tika piešķirtas divas kompensācijas stundas, par cik pirmajā testu dienā tā rīta sesiju izlaida dēļ aizkavēšanās ar ekipējuma nogādi Bahreinā. Miks Šūmahers to izmantoja lieliski, galu galā uzstādot dienas otro labāko laiku un no Verstapena atpaliekot pussekundi. Jāpiemin, ka Verstapenam šodien izdevās sasniegt nedēļas labāko rezultātu.

     [+] [-]

, 2022-03-13 12:25, pirms 3 gadiem
Esmu kaut ko palaidis garām. Kā tad meršiem gāja bez saidpodu caurumiem?

     [+] [-]

, 2022-03-13 13:23, pirms 3 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Esmu kaut ko palaidis garām. Kā tad meršiem gāja bez saidpodu caurumiem?
Vispār neko nevar saprast kuras komandas būs vadībā, kuras buksēs. Ir kaut kādi apļu laiki, kas neko nerāda.

     [+] [-]

, 2022-03-13 15:51, pirms 3 gadiem
VienTiesis rakstīja: Vispār neko nevar saprast kuras komandas būs vadībā, kuras buksēs. Ir kaut kādi apļu laiki, kas neko nerāda.
Nu tak kā vienmēr - pirmā posma Q3 parādīs, kas ir kas.

     [+] [-]

, 2022-03-13 16:10, pirms 3 gadiem
Arī Q3 rezultāti nebūs objektīvi, jo nav zināms kā mašīnas uzvedīsies ilgtermiņā sacīkšu režīmā. Pieļauju, ka pēc kādiem pirmajiem 5 posmiem būs redzami patiesie spēku samēri.

     [+] [-]

, 2022-03-13 16:21, pirms 3 gadiem
VienTiesis rakstīja: Arī Q3 rezultāti nebūs objektīvi, jo nav zināms kā mašīnas uzvedīsies ilgtermiņā sacīkšu režīmā. Pieļauju, ka pēc kādiem pirmajiem 5 posmiem būs redzami patiesie spēku samēri.
5 posmos var zaudēt daudz punktu, lai gaidītu un saprastu.

     [+] [-]

, 2022-03-13 22:19, pirms 3 gadiem
Nu ko drīz F1 sezonas sākums.

Pēc šiem testiem protams, 100% neko nevar apgalvot, taču:

Ferrari - fanus varu apsveikt, ja vienm pārāk atklāti nerādīja savu spēku, stabilākā mašīna ja vērtē kopumā, saudzīga pret riepām (tiesa, citāko sastāvu vēsākos posmos var būt grūti uzsildīt, bet kopumā ferrari fani var būt noskaņoti pozitīvi. 1-2 vieta izskatās šobrīd. Testos ferrari sava mota jaudu bija apgriezuši un 100% potenciālu nerādīja.

RedBull uzlabojumi deva rezultātu, ma''sina gan ir smaga un ir nepietiekama pagriežamība, taču vairāk liekas dēļ smagās bākas visu laiku, kopumā ļoti ātra mašīna un jāteic izskatās visātrākie uz doto momentu. Pie tam tās ātrums ir gana liels neskatoties uz to, ka buļiem baumo ir 20kg liekais svars, un to nokasīt nebūs tik viegli, tātad potenciāli mašīna ir ļoti ātra.

McLaren - lai arī šeit bija negaidītas problēmas ar bremžu dzesēšanu dēļ kā garos izbraucienus netaisīja, mašīnai ir vismazāk "peldēšanas sidnroms" ļoti stabila un ātra.

Mersedes - ja vien pa nedēļ Mersedes inženieri neparādīs kādu superbrīnumu, tad Merši šobrīd var cerēt tikai uz cīņu ar McLaren. Jaunais ekstrēmes koncepts ir ar milzu potenciālu, taču mašīna netikai tagad peld, bet tāi grūti taisni braukt, tā peld pat līkumos, trūks pagriežamības ( jā var norakstīt uz pilnākām bākām), taču mašīna līkumos mīl zaudēt saķeri. Ja barselona mašīna peldēja, tad ar jauno konceptu šī problēma ir dubultojusies. Protams, mersedes var atgriezties pie barselonas koncepta un iespējams tā arī darīs, taču, ja nepaveiks brīnumu, par uzvarām necīnīsies sezonas sākumā.

Alpine - kaudze problēmu, potenciāls labs, taču jāteic, ka mašīna vairāk ir vidus peletona, peld stipri, lai arī kopumā izskatās neslikti, arī dzinējs ar jauno konceptu (līdzīgi kā meršiem) sevi demonstrē labi, un ja ir taisnība, ka nebrauca uz 100% motors, tad iespējams būs ok.

Alfa - vienīgā mašīna peletonā, kura iekļāvusies svarā un nav smagāka. Mašīnai rādās labs potenciāls, tika galā ar barselonas peldēšanu un labi darbojās ar riepām.

Haas, neslikta mašīna, bet izskatās, ka labākos apļus sasniedza ar tiešām tukšu mašīnu, ja tā, tad būs mazliet labāk nekā iepriekšējā sezonā, bet nekas īpašs. Bet šad tad var izšaut.

Williams - mašīnai laba vadāmība, kopumā stabila, bet raisa domas par ātrumu, var jau būt ka nebrauca ar tukšām bākām, tad tas priecē, bet ja nē, tad tur pat vidu būs.

Asoni - patiesība kopumā labi, bet arī pa vidus daļu, bet kopumā mašīnai nav izteiktu mīnusu vai plusu. Baumo, ka nebrauca ar tukšām bākām.

ATauri - lai gan saskārās ar problēmām, mašīna ir labāka nekā iepriekšējā seoznā, taču ta spats vidu peletonā būs.