Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Hamiltons ir par dārgu F1 čempionātam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Hamiltons ir par dārgu F1 čempionātam"
Lūiss Hamiltons. Foto: AFP/Scanpix

"Red Bull" komandas konsultants Helmuts Marko uzskata, ka F1 pasaules čempiona Lūisa Hamiltona augstās prasības attiecībā uz algu nav pieņemamas un pilnībā atbalsta maksimālās robežas noteikšanu, cik komandas drīkstētu maksāt saviem braucējiem.

Pilotu algu ierobežošana ir viens no tematiem, kas tuvākajos mēnešos tiks diskutēts Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA), F1 čempionāta vadības un komandu starpā. Ja izdosies vienoties, jau tuvākajos gados būs noteikts maksimālais algas apjoms, ko drīkstēs saņemt sacīkšu braucējs.

Hamiltona alga, pēc neoficiālas, bet ticamas informācijas, šobrīd sastāda ap 45 miljoniem eiro gadā, un "Mercedes" pilots pelna aptuveni divas reizes vairāk par otro vislabāk apmaksāto pilotu Maksu Verstapenu no "Red Bull".

"Hamiltons vienkārši ir par dārgu F1 čempionātam," intervijā "RTL" savu viedokli pauda Helmuts Marko. "Tieši tāpēc arī pilotu algas ir jāiekļauj tēriņu ierobežojumos."

Zināms, ka uz šo gadu Hamiltons no "Mercedes" vēlējies saņemt vēl lielāku atalgojumu, taču komanda tam neesot piekritusi, tādēļ samaksa palikusi līdzšinējā.

Jau no šī gada ir ieviesti komandu tēriņu ierobežojumi, kā rezultātā nevienas komandas budžets nedrīkst būt lielāks par 145 miljoniem ASV dolāru (USD) sezonā. No 2022. gada tie būs jau vairs tikai 140 miljoni, bet 2023. gadā drīkstēs tērēt ne vairāk par 135 miljoniem. Tiesa, šajā summā pagaidām nav iekļauts pilotiem izmaksājamais atalgojums.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2021-02-13 13:52, pirms 3 gadiem
Nezinu, vai tas būtu tas labākais iekļaut pilotu algas kopējos tēriņos. Tad jau drīzāk kaut kādi griesti jāpieliek klāt tiem komandas tērīņiem. Teiksim, 140 milj. par mašīnu + 30 milj. algām. Kopā 170 milj. Ja komanda pilotiem maksā vairāk kā 30 milj. , tas nozīmē, ka mazāk paliek mašīnas izveidei. Un otrādi. Domāju, ka šādi tas strādātu vislabāk, jo komandas diez vai būtu ieinteresētas pārmaksāt algās, kuras tad negatīvi atsauktos uz pašu mašīnu...