Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Daži cilvēki grib izmantot to, ka esmu "Ferrari" pilots"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Daži cilvēki grib izmantot to, ka esmu "Ferrari" pilots"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

"Formula 1" uzlecošā zvaigzne Šarls Leklērs atzinis, ka pēdējā laikā kļuvis noslēgtāks, jo secinājis, ka daudzi ar viņu vēlas komunicēt tikai tādēļ, ka ir "Ferrari" komandas pilots. Daudzi šī iemesla dēļ sportistu arī uzskata par augstprātīgu, un tas viņu pamatīgi aizvainojis.

F1 pasaules čempionātā Leklērs aizvadījis tikai trīs sezonas, bet pēdējos divus gadus pārstāv "Ferrari", jau guvis pirmās uzvaras, un tādēļ ātri kļuvis par autosporta zvaigzni. Par sniegumu trasē viņš kritizēts maz, taču ne reizi vien presē izskanējis, ka Monako pārstāvošais pilots esot augstprātīgs.

"Šī kritika uz mani iedarbojas smagāk nekā jebkas cits no pateiktā, jo es labi zinu, ka, kā cilvēks, neesmu mainījies," neslēpj Leklērs.

Tajā pašā laikā Leklērs atzīst, ka vairs nav tik atvērts pret visiem, jo daudzi vienkārši vēloties izmantot viņa stāvokli.

"Tā iemesla dēļ esmu mazliet noslēdzies, bet tā nav augstprātība," viņš skaidro. "Šajā ziņā es neesmu mainījies. Mana karjera ir attīstījusies strauji un pareizajā virzienā, taču vienmēr esmu sekojis padomam, palikt ar kājām uz zemes. Šī iemesla dēļ vārds "augstprātība" man ļoti nepatīk."

Savā pirmajā sezonā "Ferrari" sastāvā Leklērs izcīnīja ceturto vietu kopvērtējumā, savukārt 2020. gadā, kad "Ferrari" komanda bija ievērojami mazāk konkurētspējīga, ierindojās astotajā vietā. Abās sezonā Leklērs uzveica savu pieredzējušo un titulēto komandas biedru Sebastianu Fetelu, kurš no šī gada pārstāv "Aston Martin" vienību.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!