Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formulā 1" varētu tikt dramatiski mainīts pilotu izkārtojums startā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formulā 1" varētu tikt dramatiski mainīts pilotu izkārtojums startā
Foto: AFP/Scanpix

Šobrīd F1 īpašnieki spriež par nepieciešamību nākotnē veikt izmaiņas pilotu izkārtojumā sacīkšu startā. Iespējams, jau drīzumā redzēsim vienā rindā startējam vairāk par divām formulām, turklāt tās varētu stāties blakus viena otrai.

Bijušais "Williams" komandas tehniskais direktors Pets Saimondss pievienojies darba grupai, kas strādā F1 sporta nodaļas bosa Rosa Brauna pakļautībā, izstrādājot plānu par to, kā vajadzētu virzīt pasaules čempionāta attīstību.

Saimondss stāsta, ka šobrīd tiek apsvērta ideja par iespējamām izmaiņām starta laukumā. Šobrīd mašīnas sacensību startā tiek izkārtotas pa divām katrā rindā, taču nestājas tieši līdzās.

"Daudzus gadus starta laukumā mašīnas tikušas izvietotas viena aiz otras," stāsta Saimondss. "Mēs apzināmies, ka viena no problēmām ir tā, ka mēs starta laukumā ātrākās mašīnas nošķiram vienu no otras. Tomēr ne vienmēr tā ir bijis, jo bija laiks, kad mašīnas startēja pa divām, tieši blakus viena otrai. Mūsu birojā Londonā pie sienas ir fotogrāfija no, šķiet, Moncas trases, kur vienā rindā blakus stāv pat četras mašīnas."

Saimondss atzīst, ka to varētu darīt atkal: "Kas notiktu, ja mēs to atkal izdarītu? Simulatorā to pārbaudīt nebūtu viegli. Vai būtu daudz aizraujošāks pirmais aplis vai varbūt būtu milzīga sadursme pirmajā līkumā?"

Viņš atzīst, ka daudzus risinājumus plānots izmēģināt virtuālajā pasaulē, izmantojot datorspēļu palīdzību. Arī šo risinājumu varētu izmēģināt tādā veidā, tomēr būtu nepieciešams visai plašs pētījums, kas turklāt varētu nedot precīzu atbildi.

Izmantotie resursi:
Autosport

  +1 [+] [-]

, 2018-01-12 17:41, pirms 7 gadiem
Cinas te par drosibu, visadus dankus virs kopita stelle, slapja trase starte aiz drosibas masinas, bet te luk 4 katra rinda, tad vajag mazaka masinas vai platakas trases, savadak bus jautrs, ta jau problematiskais pirmais likums.
Si ideja neko neatrisinas, lai butu skatamaka sacikste, tad jaizlidizna masinu spejas, bet tad jau ta nebus vairs F-1 un lielie razotaji aizies.

     [+] [-]

, 2018-01-12 18:27, pirms 7 gadiem
Nahren viņi visu laiku kautko maina, kādiem tur redzami darīt nav ko...

     [+] [-]

, 2018-01-12 18:33, pirms 7 gadiem
Darbiņš e-autosportistiem.