Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pēc Strola līguma ar "Force India" kļūst zināmi visi 2019. gada F1 piloti

Ints Megnis
Ints Megnis

Pēc Strola līguma ar "Force India" kļūst zināmi visi 2019. gada F1 piloti
Lānss Strols. Foto: Reuters/Scanpix

Kanādietis Lānss Strols piektdien oficiāli noslēdza līgumu ar "Racing Point Force India" komandu, līdz ar to kļuvuši zināmi visi 20 braucēji, kas 2019. gadā startēs F1 čempionātā.

Strols F1 čempionātam pievienojās 2017. gadā, kad bija aktuālais "Formula 3" Eiropas čempions. Divās sezonās ar "Williams" vienību viņš tika pie 46 punktiem, tomēr lielākā daļa no tiem tika savākti pērn, jo šosezon kanādietis ieguva tikai sešus punktus un palika kopvērtējuma 18. pozīcijā.

Strola pievienošanās "Racing Point Force India" komandai bija ļoti prognozējama, jo augustā, kad šī vienība bankrotēja, to izglāba braucēja tēvs Lorenss Strols, kurš ir miljardieris.

Nākamajā sezonā Strola komandas biedrs būs meksikānis Serhio Peress, bet francūzis Estebans Okons, kurš vienību pārstāvēja šogad, būs tās testpilots.

Lānsam ir tikai 20 gadi, bet jau divu sezonu F1 pieredze, finišs uz goda pjedestāla un starts no pirmās rindas," atgādinājis viņa jaunās vienības vadītājs Otmars Šafnauers. Strols 2017. gadā spēja finišēt trešais posmā Azerbaidžānā. "Mūsu komandai bijuši lieliski panākumi jauno un talantīgo braucēju audzināšanā un attīstīšanā."

2019. gada F1 braucēju saraksts

KomandaPilotsPilots
MercedesLūiss HamiltonsValteri Botass
FerrariSebastians FetelsŠarls Leklērs
Red Bull-HondaMakss VerstapensPjērs Gasli
RenaultDaniels RikjardoNiko Hilkenbergs
Haas-FerrariKevins MagnusensRomēns Grožāns
McLaren-RenaultKarloss Sainss juniorsLando Noriss
Force India-MercedesSerhio PeressLānss Strols
Sauber-FerrariKimi ReikenensAntonio Džovinaci
Toro Rosso-HondaDaņiils KvjatsAleksandrs Albons
Williams-MercedesRoberts KubicaDžordžs Rasels

  -2 [+] [-]

, 2018-11-30 20:19, pirms 6 gadiem
Saraksts skaists.Kljuume tikai Toro Rosso brauceejos.Kaarteejais krieveklju klauns! riebjas vinju idiotiskaa braukshana,itkaa putlers skrietu pa priekshu!

     [+] [-]

, 2018-11-30 20:52, pirms 6 gadiem
Toro Rosso nav neviena jauna talanta tāpēc sagrābstīja šos abus.
Williams un Kubica ari ir kļūda labāk būtu Okonu paņēmusi, vel Kimi izvēle palikt Sauber neizprotamība, bet lai būtu gan tur savi iemesli, pārējais viss ka tam būtu jābūt.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-30 20:56, pirms 6 gadiem
spriditis1522 rakstīja: Saraksts skaists.Kljuume tikai Toro Rosso brauceejos.Kaarteejais krieveklju klauns! riebjas vinju idiotiskaa braukshana,itkaa putlers skrietu pa priekshu!
Tev pat formulu trasēs rādās Putins...?

Ja par pilotiem, tad, atmetot titula pretendentus, lielākā intriga laikam par Leklēru, Rikjardo, Raikonenu, Kubicu un Gasli. Bet varbūt varam cerēt, ka Leklērs iesaistīsies cīņā par pirmo vietu.