Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens pret Hamiltonu: kurš šodien izcīnīs F1 titulu?

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens pret Hamiltonu: kurš šodien izcīnīs F1 titulu?
Makss Verstapens pret Lūisu Hamiltonu. Foto: Motorsport.com

Tikai otro reizi F1 pasaules čempionāta vēsturē pirms noslēdzošā posma līderiem ir vienāds punktu skaits. Jau šodien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika startēs Abū Dabī "Grand Prix" izcīņa un aptuveni divas stundas vēlāk jau būs zināms 2021. gada čempions. Lūiss Hamiltons pret Maksu Verstapenu - kurš no šīs cīņas iznāks kā uzvarētājs?

Vienāds punktu skaits pirms pēdējās cīņas

Visā vairāk nekā 70 gadus ilgajā F1 vēsturē iepriekš tikai vienu reizi bijusi situācija, kad pirms noslēdzošā posma diviem pilotiem ir vienāds punktu skaits. Tā tas bija tālajā 1974. gadā, kad uz sacensībām ASV, Votkingslengas trasē cīņā par titulu ar vienlīdzīgām izredzēm devās "McLaren" braucējs Emersons Fitipaldi un "Ferrari" pilots Klejs Regaconi. 15 posmus garo sezonu kā čempions toreiz noslēdza brazīlietis Fitipaldi.

Šajā reizē pēdējās sacensības notiks Abū Dabī trasē un ir krietni jāpapūlas, lai atcerētos, kad vēl pirms noslēdzošā posma bijusi tik liela intriga. Izcīnot uzvaras iepriekšējos trīs posmos pēc kārtas, "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons ir panācis kopvērtējumā "Red Bull" pārstāvi Maksu Verstapenu - pirms šajā pēcpusdienā gaidāmajām cīņām abiem ir par 369.5 punktiem.

Vai Hamiltons kļūs par visu laiku labāko?

Kurš visā vēsturē ir labākais F1 pilots - Huans Manuels Fanhio, Airtons Senna, Mihaels Šūmahres vai varbūt Hamiltons? Par to strīdi nebeigsies nekad, bet statistika nekad nemelos. Pašlaik ar septiņiem tituliem var lepoties Hamiltons un Šūmahers, bet, ja britu pilots šodien kļūs par čempionu, formāli viņš būs sasniedzis vairāk nekā jebkurš cits visā pasaules čempionāta vēsturē.

Neticamā cīņa Saūda Arābijā

Ņemot vērā to, kas abu titula pretendentu starpā notika iepriekšējās sacīkstēs Saūda Arābijā, daudzi līdzjutēji gaida kaut ko līdzīgu arī Abū Dabī. Pirms nedēļas Džidas trasē Vertstapens ar acīm redzami lēnāku mašīnu nodemonstrēja fantastisku aizstāvēšanās māku, riskēja ar visu, lai uzvarētu, dažbrīd mazliet arī pārsniedzot robežu. Tas izpaudās kā izbraukšana no trases pozīcijas aizstāvēšanas vai apdzīšanas laikā, turklāt pret titulēto Hamiltonu laikā, kad konkurentu bija jālaiž garām pēc tiesnešu norādījuma, jaunais un talantīgais holandietis sarūpēja arī "bremžu testu" - abi sadūrās, bet varēja turpināt sacīkstes. Hamiltons finišēja kā uzvarētājs, bet Verstapens guva otro vietu. Vēlāk atklājās, ka "Red Bull" formulas riepas pēc incidenta bija bojātas, tādēļ iznākums varēja būt citāds, un tad šobrīd situācija nebūtu tik aizraujoša.

Abū Dabī trase

Hermana Tilkes konstruētajā Jasmarinas trasē Apvienotajos Arābu Emirātos F1 sacensības norisinās jau kopš 2009. gada. Sacensību starts tiks dots krēslas laikā, bet turpināsies jau diennakts tumšajā laikā, mākslīgajā apgaismojumā. Statistika runā par labu Hamiltonam, kurš Abū Dabī pjedestāla augstāko pakāpienu iekarojis četras reizes. Pērn pirmo reizi šajā trasē uzvarēja Verstapens, kamēr pirms tam sešus gadus pēc kārtas neuzvarami bijuši "Mercedes" vienības piloti.

Čempioni grib Verstapena uzvaru

Šobrīd F1 pasaules čempionātā startē četri piloti, kas savā karjerā kļuvuši par čempioniem. Tie ir Lūiss Hamiltons (septiņi tituli), Sebastians Feltels (četri tituli), Fernando Alonso (divi tituli) un Kimi Raikonens (viens tituls). Fetels, Alonso un Raikonens par čempionu vēlas redzēt Verstapenu.

Fetels ("Aston Martin"): "Mihaels Šūmahers ir mans varonis. Šī iemesla dēļ es, iespējams, negribu, lai Lūiss uzvar. Bet patiesība ir tāda, ka viņi abi ir aizvadījuši spēcīgu sezonu, un abi dodas uz pēdējo posmu ar iespējām uzvarēt šajā čempionātā, jo viņi abi to ir pelnījuši. Es priecātos, ja Mihaela rekords joprojām paliktu, jo man viņš ir visu laiku labākais. Lūiss var uzvarēt vēl divas vai trīs reizes, bet tas vienalga nemainīs manu viedokli."

Alonso ("Alpine"): "Visu zināmā mērā noteikts tas, kuram būs ātrāka tehnika. Pēdējā laikā labāks ātrums bijis "Mercedes" komandai, un viņi uzvarējuši dažās pēdējās sacīkstēs, bet Makss, manā skatījumā, braus soli augstāk par mums visiem. Redzējām to arī kvalifikācijā Džidas trasē, pirms viņš aizķēra sienu pēdējā līkumā. To ātrumu parādīja Makss, nevis viņa "Red Bull" formula. Es uzskatu tā - "Mercedes" ir pelnījusi uzvaru Konstruktoru kausā, jo viņu mašīna ir vislabākā, bet Makss varētu uzvarēt pilotu ieskaitē, jo šogad kopumā brauc labāk nekā visi pārējie. Nav tā, ka es atbalstītu Maksu, bet viņš to ir vairāk pelnījis."

Raikonens ("Alfa Romeo"): "Tas, kuram būs vairāk punktu, arī uzvarēs. Nezinu, vai viens vai otrs variants būtu pareizāks, tas man nav svarīgu, kurš no viņiem uzvar, bet, ja man jāizvēlas, varbūt labāk, lai "Red Bull", jo tad vienkārši šoreiz būtu citādi."

Kam vēl sekot līdzi?

Neskaitot cīņu par pirmo vietu čempionātā, Abū Dabī izšķirsies arī dažu citu dueļu iznākums. Valteri Botass, kurš aizvada savu pēdējo sezonu "Mercedes" sastāvā, jau garantējis trešo vietu, jo ierindojas 28 punktus priekšā Serhio Peresam, kamēr cīņā par piekto vietu Šārls Leklērs ir tikai četrus punktus priekšā Lendo Norisam. Nav šaubu, ka "Ferrari" un "McLaren" komandu jaunie censoņi gatavo lielu kauju savā starpā, turklāt turpat uz papēžiem viņiem min Karloss Sainss. Konstruktoru kausā "Mercedes" var lepoties ar 28 punktu pārsvaru pār "Red Bull", kamēr "Ferrari" šobrīd jau 38 punktus priekšā "McLaren" komandai.

Pēdējās sacīkstes Raikonenam

Abū Dabī "Grand Prix" būs pēdējās sacīkstes somu pilotam Kimi Raikonenam. Jau šobrīd ar 348 startiem viņš ir pieredzes bagātākais F1 pilots vēsturē, bet šodien savam ilgajam ceļojumam "Formulā 1", kas sākās 2001. gadā, Kimi liks punktu. "Vai ļoti gaidi savas pēdējās sacensības?" kādā intervijā īsi pirms tām tika vaicāts Raikonenam. "Es gaidu, kad tās beigsies," ar sev raksturīgo humoru atbildēja "Alfa Romeo" pilots, kurš savā karjerā pārstāvējis arī "McLaren" un "Ferrari" komandas, 2007. gadā arī pārspējot Hamiltonu ar viena punkta pārsvaru un kļūstot par čempionu.

Kurš būs 2021. gada F1 čempions?

  • 157

  • 300


1 2 3 4 5 6 176 komentāri

     [+] [-]

, 2021-12-12 10:29, pirms 2 gadiem
Verstapens ir pelnījis titulu!

  -3 [+] [-]

, 2021-12-12 10:31, pirms 2 gadiem
Hamiltons! Un tie kas man ieliek - drīkst sev burkānu dir.. iebāzt

  -4 [+] [-]

, 2021-12-12 10:55, pirms 2 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Hamiltons! Un tie kas man ieliek - drīkst sev burkānu dir.. iebāzt
Labāk izlaidīšu
Negribu burkānu pakaļā

  -2 [+] [-]

, 2021-12-12 11:24, pirms 2 gadiem
Sarauj max

  -1 [+] [-]

, 2021-12-12 11:51, pirms 2 gadiem
Nepatīk man tas melnais rasists, BLM paranoiķis, kaut gan soms arī nav nekāds labiņais, tātad, no diviem ļaunumiem izvēlēšos mazāko, lai uzvar soms!

  -4 [+] [-]

, 2021-12-12 11:56, pirms 2 gadiem
Durila, tu par Botasu runā?

     [+] [-]

, 2021-12-12 12:05, pirms 2 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Durila, tu par Botasu runā?
No sākuma nesapratu, bet man draugs pateica priekšā, ka esmu sajaucis, izrādās Verstapens nav soms, kā biju domājis iepriekš, bet gan holanderis To tik tiešām nezināju, jo uzvārds ir izteitki somisks.

  -2 [+] [-]

, 2021-12-12 12:08, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: No sākuma nesapratu, bet man draugs pateica priekšā, ka esmu sajaucis, izrādās Verstapens nav soms, kā biju domājis iepriekš, bet gan holanderis To tik tiešām nezināju, jo uzvārds ir izteitki somisks.
Nu, nu. Uzvārds taisni ir izteikti nīderlandisks. Bet Makss ir normāls pipars, tajā BLM psihozē atteicās tupties uz ceļgala un likas visiem nikolaju. Cerams, ka arī šodien brūno ākstu noliks pie vietas.

     [+] [-]

, 2021-12-12 12:10, pirms 2 gadiem
Šobrīd F1 pasaules čempionātā startē četri piloti, kas savā karjerā kļuvuši par čempioniem. Tie ir Lūiss Hamiltons (septiņi tituli), Sebastians Feltels (četri tituli), Fernando Alonso (divi tituli) un Kimi Raikonens (viens tituls). Interesanti, ka viņi visi par čempionu vēlas redzēt Verstapenu.

Autor - vai tiešām Lūiss arī vēlas, lai Verstapens būtu čempions?

     [+] [-]

, 2021-12-12 12:11, pirms 2 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Nu, nu. Uzvārds taisni ir izteikti nīderlandisks. Bet Makss ir normāls pipars, tajā BLM psihozē atteicās tupties uz ceļgala un likas visiem nikolaju. Cerams, ka arī šodien brūno ākstu noliks pie vietas.
Par uzvārdiem nezinu, neesmu nekāds lingvists, man gan likās, ka tas ir vairāk somisks, labi, sūds ar visu to, lai tad arī izdodas, kā tu saki!

  +2 [+] [-]

, 2021-12-12 12:13, pirms 2 gadiem
Obana, kas par brīnumiem! Koivam dažu sekunžu laikā saštampēti mīnusi.. Ielikšu plusiņus, tas ir pavisam nepelnīti

     [+] [-]

, 2021-12-12 12:14, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Obana, kas par brīnumiem! Koivam dažu sekunžu laikā saštampēti mīnusi.. Ielikšu plusiņus, tas ir pavisam nepelnīti
Tie ir pērtiķu fani, 100%.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-12 12:15, pirms 2 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Tie ir pērtiķu fani, 100%.
Visticamāk, tā arī ir, bet kā var tik ātri? Veseli trīs burtiski pa dažām sekundēm

     [+] [-]

, 2021-12-12 12:16, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Visticamāk, tā arī ir, bet kā var tik ātri?
Kaut kā pohuj, lai rij savu žulti.

     [+] [-]

, 2021-12-12 12:17, pirms 2 gadiem
Savu prognozi par čempionu izteicu jau sen atpakaļ, tāpēc neatkārtošos...

Bet, runājot par šo trasi, te par čempionu kļūs tas, kurš pirmajā līkumā iebrauks pirmais un/vai noturēs aiz sevis konkurentu garajās taisnēs...
Var, protams, teikt - Makss uzvarēja pagājušajā gadā, tāpēc viņš šeit šodien ir favorīts. Bet es tam gluži negribu piekrist, jo pagājušajā gadā Lūisam tituls jau bija kabatā un nebija liela vajadzība par katru cenu pakāpties augstāk par to pozīciju, no kuras viņš startēja... Toties šogad viņam tituls tiks tikai tad, ja viņš finišēs priekšā Maksam. Un tas nozīmē, ka viņš būs gatavs iet caur uguni un ūdeni, lai to paveiktu... Ja neskaita pagājušo gadu, tad visus pēdējos gadus šajā trasē dominējuši merši, tāpēc RedBull būs vajadzīga superstratēģija, lai šodien varētu pārspēt Lūisu...

     [+] [-]

, 2021-12-12 12:19, pirms 2 gadiem
Varbūt kādam ir ieteikumi, kur varēs redzēt ?
Neesmu laikam F1 skatījies gadus 10mit, bet šitais izklausās jau kaut kas pēc vecajiem labajiem laikiem, kad Šūmis ar Hillu un Vilinevu kodās punkts punktā...

     [+] [-]

, 2021-12-12 12:20, pirms 2 gadiem
Protams mārketinga viedokļa Verstapena kļūšana par čempionu paceltu akciju vērtību skatītāju acīs (kautgan šogad cīņas bij labas un interesantas), tāpat uz nākamo gadu jau būtu cits smekis skatīties f1, kautgan tāpat sākumā būs interese paskatīties ko komandas būs satjunejusas un pielagojusas, bet visā visumā lai uzvar stiprākais

  -1 [+] [-]

, 2021-12-12 12:22, pirms 2 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Nu, nu. Uzvārds taisni ir izteikti nīderlandisks. Bet Makss ir normāls pipars, tajā BLM psihozē atteicās tupties uz ceļgala un likas visiem nikolaju. Cerams, ka arī šodien brūno ākstu noliks pie vietas.
Makss varbūt dēls Josam Verstapenam vai kāds radinieks? 90.gados kad skatījos un sekoju formulai bija tāds normāls pipars. traks braucējs. Benetonā ar Šumi kādu laiku brauca.
pats neskatīšos bet es tad par Verstapenu!

  -2 [+] [-]

, 2021-12-12 12:22, pirms 2 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Kaut kā pohuj, lai rij savu žulti.
Vecīt TU runā par žulti kad bez iemesla sauc leģendāru F1 braucēju par pērtiķi?Pašapziņa tev ir ļoti zemā līmenī...

  +1 [+] [-]

, 2021-12-12 12:24, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: Makss varbūt dēls Josam Verstapenam vai kāds radinieks? 90.gados kad skatījos un sekoju formulai bija tāds normāls pipars. traks braucējs. Benetonā ar Šumi kādu laiku brauca.
pats neskatīšos bet es tad par Verstapenu!
Dēls gan.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-12 12:25, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: Makss varbūt dēls Josam Verstapenam vai kāds radinieks? 90.gados kad skatījos un sekoju formulai bija tāds normāls pipars. traks braucējs. Benetonā ar Šumi kādu laiku brauca.
pats neskatīšos bet es tad par Verstapenu!
Joss ir Maksa tēvs... nesaku šo kā pārmetumu, bet, ja seko līdzi F1, tad tas būtu jāzina, ņemot vērā, cik bieži viņš ir ticis parādīts un pieminēts sacīkšu laikā

  -1 [+] [-]

, 2021-12-12 12:34, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Joss ir Maksa tēvs... nesaku šo kā pārmetumu, bet, ja seko līdzi F1, tad tas būtu jāzina, ņemot vērā, cik bieži viņš ir ticis parādīts un pieminēts sacīkšu laikā
atslābsti. es formulu neskatos vismaz gadus 15 . varēji nemaz neatbildēt, koivas atbildes man bija pilnīgi pietiekoši.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-12 12:40, pirms 2 gadiem
šodien arī laikam pavērošu. Vienīgais varbūt pārslēgšos uz premjerlīgu 4os
Par Verpi. Un ne to kurš futbolists

  -4 [+] [-]

, 2021-12-12 12:49, pirms 2 gadiem
Erikovič rakstīja: Varbūt kādam ir ieteikumi, kur varēs redzēt ?
Neesmu laikam F1 skatījies gadus 10mit, bet šitais izklausās jau kaut kas pēc vecajiem labajiem laikiem, kad Šūmis ar Hillu un Vilinevu kodās punkts punktā...
Varam arī iztikt bez tā, ka skatīsies. Nevajag tādus F1 fanus, kas pieslēdzas tikai, kad interesanti, bet pārējo laiku skatās F1, bet kritizē, ka nav skatāms Tad vnk neskaties.

     [+] [-]

, 2021-12-12 12:50, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: atslābsti. es formulu neskatos vismaz gadus 15 . varēji nemaz neatbildēt, koivas atbildes man bija pilnīgi pietiekoši.
Tad iesaku arī šodien neskatīties. Turpini heitot.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-12 12:51, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Varam arī iztikt bez tā, ka skatīsies. Nevajag tādus F1 fanus, kas pieslēdzas tikai, kad interesanti, bet pārējo laiku skatās F1, bet kritizē, ka nav skatāms Tad vnk neskaties.
Kas Tu tāds lai teiktu kādam kas jaskatās?

     [+] [-]

, 2021-12-12 13:10, pirms 2 gadiem
Zapiņš ar Bansi tikuši sportacentra reklāmā

     [+] [-]

, 2021-12-12 13:21, pirms 2 gadiem
Par Maksi

  -4 [+] [-]

, 2021-12-12 13:28, pirms 2 gadiem
Celmiņa fanāts rakstīja: Kas Tu tāds lai teiktu kādam kas jaskatās?
Es neko nenosaku. Es tikai saku, ka ir stulbi 10 gadus no vietas nolikt F1, un tagad, kad ir interesanti, tad gandrīz galvenais fans. Kaut gan ko tur atbildēt kaut kādam feik profilam.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-12 13:37, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Es neko nenosaku. Es tikai saku, ka ir stulbi 10 gadus no vietas nolikt F1, un tagad, kad ir interesanti, tad gandrīz galvenais fans. Kaut gan ko tur atbildēt kaut kādam feik profilam.
Varbūt tam ir iemesls kāpēc to formulu neskatās 10-15 gadus? Ja grib tad lai skatās ne jau Tu to ie/noteiksi, pats arī pieslēgšos
Un vai tad te visi nav feik profili? Vai Tev īstajā vārdā heiteris parastais?

  +1 [+] [-]

, 2021-12-12 13:53, pirms 2 gadiem
Celmiņa fanāts rakstīja: Zapiņš ar Bansi tikuši sportacentra reklāmā
Kurā vietā? Kurā reklāmā?

     [+] [-]

, 2021-12-12 14:07, pirms 2 gadiem
Par jaunu Chempionu!

     [+] [-]

, 2021-12-12 14:10, pirms 2 gadiem
Celmiņa fanāts rakstīja: Vai Tev īstajā vārdā heiteris parastais?
vecāki viņu nemīlēja jau no pirmās dzīves dienas iedomājies, tev uzvārds Parastais un vecāki ieliek vārdu Heiteris, tur ir jābūt nopietni negribētam bērnam

     [+] [-]

, 2021-12-12 14:15, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Kurā vietā? Kurā reklāmā?
Skatījos kamanas sportacentra kanālā
Tur zaipis, banss, Tumanovs un pajols zaxx reklāmā redzams

     [+] [-]

, 2021-12-12 14:16, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: vecāki viņu nemīlēja jau no pirmās dzīves dienas iedomājies, tev uzvārds Parastais un vecāki ieliek vārdu Heiteris, tur ir jābūt nopietni negribētam bērnam
Jaizsaka līdzjūtība
Nu vismaz personība atbilst vārdam
1 2 3 4 5 6 176 komentāri