Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Puse no F1 komandām nespēj laikus ierasties uz posmu Brazīlijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Puse no F1 komandām nespēj laikus ierasties uz posmu Brazīlijā
Brazīlijā F1 posms pēdējo reizi notika 2019. gadā. Foto: Motorsport.com

Sakarā ar avioreisu aizkavēšanos aptuveni puse no "Formula 1" komandām aizvien vēl nav ieradušās Brazīlijā, kur jau rīt jānotiek pirmajiem treniņbraucieniem. Lai gan šobrīd izskatās, ka sesijas nevajadzēs pārcelt, tehniskajam personālam varētu nākties strādāt visu nākamo nakti.

Pagājušās nedēļas nogalē Meksikā norisinājās F1 pasaules čempionāta kārtējais posms, bet jau šonedēļ Brazīlijā gaidāmas nākamās sacīkstes. Bija plānots, ka jau pirmdien visi lidos uz Sanpaulu, taču nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ daudzi reisi laikā nevarēja doties ceļā.

Tiek ziņots, ka šobrīd Mehiko vēl aptuveni puse no visa F1 personāla, arī tehniskais ekipējums, gaida izlidošanu uz Brazīliju un galamērķī visticamāk varētu nonākt šīs dienas laikā. Tā kā treniņbraucieni un kvalifikācija gaidāma jau piektdien, inženieriem un mehāniķiem varētu nākties strādāt visu nākamo nakti, lai sagatavotu tehniku pirms tā var doties trasē.

"Pirmdien radās reisu aizkavēšanās saistībā ar laikapstākļiem, kas nozīmē, kad daži reisi vēl aizvien nav ieradušies Brazīlijā," apstiprina F1 čempionāta preses pārstāvis. "Mēs paredzam, ka tie ielidos Brazīlijā ceturtdien, un lielākā mērā tas šo nedēļas nogali neietekmēs."

Brazīlijas "Grand Prix" būs trešais F1 posms šosezon, kurā tiks izmantos sprinta kvalifikācijas formāts, proti, kvalifikācija notiks jau piektdien, bet galīgais starta vietu izkārtojums svētdienas sacīkstēm tiks noskaidrots sprinta sacensībās sestdien. Šāds formāts tika pielietots jau Silverstounā un Moncā.

Piektdien pirmo treniņbraucienu sākums paredzēts plkst. 17:30 pēc Latvijas laika, bet kvalifikācijas sākums - 21:00. Sestdien otrais treniņš sāksies plkst. 17:00, kamēr sprinta sacīkšu sākums nolikts uz 21:30. "Grand Prix" sacīkšu starts svētdien plkst. 19:00.

Kas attiecas uz laikapstākļiem sacensībās, šobrīd sinoptiķi sola lietus iespējamību piektdien, bet daļēji mākoņainu laiku bez nokrišņiem sestdien un svētdien.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...