Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Redzot, cik strādā Volfs, negribu būt F1 komandas vadītājs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Redzot, cik strādā Volfs, negribu būt F1 komandas vadītājs"
Niko Rosbergs. Foto: Motorsport.com

Daudzi uzskata, ka sportista karjeru nu jau beigušais 2016. gada "Formula 1" čempions būtu ļoti piemērots komandas vadītāja amatam. Pats vācietis kategoriski noliedzis, ka uzņemtos šādus pienākumus, jo gluži vienkārši negrib tik daudz strādāt.

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs pirms nonākšanas šajā amatā pats bija sacīkšu pilots, kā arī investēja dažādos ar motoru sportu saistītos projektos. Rosbergs pēc F1 pilota karjeras beigšanas arī nodarbojas ar investēšanu "zaļajos" projektos, tāpat izveidojis savu "Rosberg X Racing" komandu jaunajā rallijreida seriālā "Extreme E".

Tajā pašā laikā Rosbergs atzīst, ka F1 komandu savā dzīvē vadīt nevēlas.

"Tas nav mans aicinājums," atzīst Rosbergs. "Tā ir pārāk liela atkarība, pilnas slodzes darbs. Tu esi aizņemts no rīta, pēcpusdienā un arī vakarā. Faktiski visu dienu."

Turklāt Rosbergu satrauc ne vien tas, kas būtu jāstrādā tik daudz stundas katru dienu, bet arī spiediens, kas jāiztur, ja esi tik atbildīgā amatā.

"Kad redzēju, cik intensīvi strādā Toto, es sapratu, ka tas nav priekš manis," stāsta Rosbergs. "Gribu, lai manā atlikušajā dzīvē nebūtu jāsaskaras ar tādām lietām. Šādu intensīvu darbu pieredzēju jau būdams sacīkšu braucējs un vēlreiz šādu pieredzi nevēlos."

Savukārt Volfs ir apstiprinājis, ka, par spīti spekulācijām, arī turpmāk turpinās vadīt "Mercedes" komandu.

Izmantotie resursi:
grandpx.com