Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Mums nenāksies pārdot "AlphaTauri" komandu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Mums nenāksies pārdot "AlphaTauri" komandu"
Foto: f1.com

"Red Bull" padomnieks Helmuts Marko noliedzis izskanējušās runas, ka pēc Dītriha Matešica nāves nāksies pārdot kompānijai piederošo "AlphaTauri" komandu.

Sākotnēji startējot ar nosaukumu "Toro Rosso", šī vienība tika izveidota 2006. gadā, tolaik pārņemot vienu no F1 čempionāta vājākajām komandām "Minardi". Kopš tā laika tā devusi iespēju dažādiem "Red Bull" junioru programmas pilotiem, arī Sebastianam Fetelam, Maksam Verstapenam un Danielam Rikjardo. Kopumā septiņi pašlaik čempionātā startējuši braucēji izgājuši "Toro Rosso"/"AlphaTauri" skolu.

Pēc tam, kad aizsaulē devās Matešics, ar kura entuziasmu tika aizsāktas "Red Bull" gaitas "Formulā 1", radās bažas, kas notiks ar abām kompānijai piederošajām komandām. Viena no tām šobrīd ir vadošā čempionātā, bet otrā ar līdzīgiem sasniegumiem neizceļas un izteikti kalpo kā "B" komanda.

"Nav finansiālas nepieciešamības pārdot "AlphaTauri" komandu," līdzjutējus intervijā vācu izdevumam "Auto Motor und Sport" mierina Helmuts Marko. "Biznesam veicas labi. Drīzāk ir nepieciešamība šo komandu novest līdz augstākam līmenim no sportisko rezultātu viedokļa."

Marko arī atzīst, ka Matešica nāves rezultātā uzņēmumu "Red Bull" gaida lielas pārmaiņas, kas skars arī abas F1 komandas.

"Pavisam noteikti būs lielas pārmaiņas," sacīja Marko. "Līdz šim te valdīja autokrātija. Taču "Red Bull Racing" ir grupas spēcīgākais un efektīvākais mārketinga ierocis. Pagātnē esam strādājuši ļoti neatkarīgi – bijām vienīgie, kuriem nebija jāseko noteiktiem uzņēmuma noteikumiem. Šī autonomija pastāvēja ar Matešica piekrišanu. Tagad jau ir zināms, ka arī jaunā vadība grib turpināt "Formula 1" aktivitātes, dodot tām relatīvi lielu neatkarību."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Commentary, Standings &...