Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Plūdi sabojā leģendāro Spā-Frankošamps trasi

Juris Grīns
Juris Grīns

Plūdi sabojā leģendāro Spā-Frankošamps trasi
Plūdi Spā-Frankošamps trasē. Foto: Motorsport.com

Pagājušās nedēļas nogalē leģendārā Spā-Frankošamps sacīkšu trase, kur jau kopš tā pirmsākumiem norisinās arī F1 pasaules čempionāta sacīkstes, piedzīvojusi pamatīgus plūdus, kas nodarījuši lielus zaudējumus.

Brīvdienās tur bija jānotiek reģionāla mēroga autosacīkstēm, taču tās nācās apturēt, bet vēlāk atcelt pavisam. Netālu no krastiem izgājusī upe radīja pamatīgus plūdus ielejā esošajā trasē, appludinot arī tuneļus, kas nodrošina pieeju tai. Tāpat plūdi sabojāja trases asfalta segumu.

Trases īpašnieki uzreiz paziņoja, ka bojātais asfalts tiks uzklāts par jaunu, taču būs nepieciešami arī pamatīgi tīrīšanas darbi, jo plūdi trasē sanesuši daudz netīrumus, dubļus un akmeņus.

Šie plūdi notikuši laikā, kad trasē ilgtermiņā tiek investēti 80 miljoni eiro, lai to padarītu modernāku un atbilstošu mūsdienu augstākajiem standartiem. Papildus jaunas infrastruktūras izbūvēšanai dalībniekiem, paredzēta arī jaunu tribīņu un VIP zonu celtniecība, tāpat atkal tiks ieviestas grants drošības joslas, lai trase atkal kļūtu piemērota braukšanai ar motocikliem. Pēc 20 gadu pārtraukuma nākamgad te gaidāmas Spā 24 stundu sacīkstes motošosejā.