Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vēl viena F1 komanda paziņo par gatavību ražot savus motorus

Juris Grīns
Juris Grīns

Vēl viena F1 komanda paziņo par gatavību ražot savus motorus
Foto: Erik Junius

Par gatavību uzsākt pašai savu F1 dzinēju ražošanu paziņojusi "Aston Martin" komanda. No 2026. gada spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi, līdz ar to ir pietiekami daudz laika, lai vēl paspētu pieņemt lēmumu.

Sākot ar šo sezonu, pašreizējo dzinēju attīstīšana tiks iesaldēta, bet pēc dažiem gadiem stāsies spēkā jauni tehniskie noteikumi, līdz ar ko motori vairs nebūs tik sarežģīti un dārgi ražošanā. Plāns paredz par bāzi izmantot jau esošo 1.6 litru V6 iekšdedzes dzinēju, bet papildus tam izmantot elektrisko jaudu jau 350 kW apmērā. Paredzams, ka 2026. gadā, kad tiks ieviesti šie jaunie motori, par to piegādātājām kļūs arī "Audi" un "Porsche".

Pašlaik ar saviem dzinējiem startē "Ferrari", "Mercedes" un "Alpine" komandas, tāpat savu dzinēju nodaļu veido "Red Bull". Tikmēr "Aston Martin" startē ar "Mercedes" ražotajiem motoriem, bet apsvērs iespēju uzsākt savu jaudas agregātu ražošanu, apstiprinājis vienības jaunais vadītājs Maiks Kraks.

"Vispirms gribu teikt, ka esam apmierināti ar savu pašreizējo dzinēju partneri," sacīja Kraks. "Tomēr 2026. gadā mums būs jauni tehniskie noteikumi, ar lielāku uzsvaru uz elektroenerģijas izmantošanu nekā šobrīd. Domāju, tas ir normāli, ja tādi zīmoli kā "Aston Martin", tuvojoties jaunu noteikumu ieviešanai, tos izpētīs padziļināti un izvērtēs tos no stratēģijas viedokļa. Šobrīd ir saprātīgi daudz laika, lai šos dzinējus ieviestu 2026. gadā, un mēs zinām, ka arī citi ražotāji apsver iespēju tos ražot. Lai visu paspētu izdarīt laikus, šobrīd ir īstais brīdis izskatīt tādu iespēju."

Kraks iepriekš strādājis BMW un "Porsche" rūpnīcu projektos Lemānas izturības sacīkstēs, kā arī "Formulā E".

"Domāju, tas ir pareizs solis, ka F1 arvien lielāku uzsvaru liek uz hibrīda un elektriskajām tehnoloģijām," uzskata Kraks. "Iepriekš jau esmu saskāries ar abām šīm lietām – "Formula E" ir pilnībā elektrificēta, bet "Hypercar" kategorijā tiek izmantoti hibrīdi. "Formulā 1" ir līdzīgi, lai gan tas nav gluži viens un tas pats."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...