Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltona alga septiņas reizes lielāka nekā komandas biedram Botasam

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltona alga septiņas reizes lielāka nekā komandas biedram Botasam
Lūiss Hamiltons. Foto: EPA/Scanpix

Britu laikraksts "The Sun" ieguvis informāciju par to, kādas aptuveni būs "Formula 1" pilotu algas 2021. gada sezonā, un tas atklāj dažus interesantus faktus. Piemēram, Lūisa Hamiltona atalgojums ir septiņas reizes lielāks nekā otram "Mercedes" pilotam Valteri Botasam.

Hamiltonam, kurš pērn septīto reizi karjerā kļuva par "Formula 1" čempionu, bet nupat noslēdzis jaunu līgumu ar "Mercedes" uz 2021. gadu, alga būs 45.5 miljoni eiro. Tā palikusi aptuveni tāda pati kā līdz šim.

Hamiltona alga ir vairāk nekā divas reizes lielāka nekā otrajam vislabāk apmaksātajam pilotam Maksam Verstapenam - "Red Bull" savai lielākajai cerībai maksā 20.7 miljonus eiro gadā. Pēc tam vislabāk atalgoto braucēju sarakstā seko "Ferrari" pilots Šarls Leklērs un "McLaren" jaunpienācējs Daniels Rikjardo, kuri saņem ap 11.6 miljoniem eiro.

Četrkārtējais F1 pasaules čempions Sebastians Fetels, kuram sniegums pēdējās sezonās krities, tāpat kā viņa atalgojums, savā jaunajā komandā "Aston Martin", pēc "The Sun" informācijas, pelnīs 8.2 miljonus eiro, savukārt divkārtējais čempions Fernando Alonso, kurš atgriezies F1 pasaules čempionātā pēc divu gadu pārtraukuma, algā no "Alpine" komandas (iepriekš zināma kā "Renault") saņems 7.4 miljonus.

Interesanti, ka aizvadīto divu sezonu vicečempions Botass saņem 6.6 miljonus eiro, kas ir gandrīz tieši septiņas reizes mazāk nekā komandas biedrs Hamiltons. Pirmajā desmitniekā atalgotāko pilotu vidū noturējies arī vecmeistars, 2007. gada F1 čempions Kimi Raikonens, kurš no savas tagadējās komandas "Alfa Romeo" saņem 4.1 miljonu eiro gadā.

Desmit lielākās algas "Formulā 1"

Alga (miljonos eiro)PilotsValstsKomanda
45.5Lūiss HamiltonsApvienotā KaralisteMercedes
20.7Makss VerstapensNīderlandeRed Bull
11.6Šarls LeklērsMonakoFerrari
11.6Daniels RikjardoAustrālijaMcLaren
8.2Karloss SainssSpānijaFerrari
8.2Sebastians FetelsVācijaAston Martin
7.4Fernando AlonsoSpānijaAlpine
6.6Valteri BotassSomijaMercedes
4.9Serhio PeressMeksikaRed Bull
4.1Kimi RaikonensSomijaAlfa Romeo

Izmantotie resursi:
Sports News | Headlines, Rumours & Opinion...

     [+] [-]

, 2021-02-11 08:58, pirms 3 gadiem
titulu arī tik pat reizes vairāk...:O)

     [+] [-]

, 2021-02-11 11:25, pirms 3 gadiem
Bija jāatdod visa nauda Hamiltonam, tāpēc Valteri nekas daudz nepalika...