Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pirms sezonas kulminācijas F1 paziņo, ka posms Abū Dabī notiks vismaz līdz 2030. gadam

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pirms sezonas kulminācijas F1 paziņo, ka posms Abū Dabī notiks vismaz līdz 2030. gadam
Foto: Formula1

F1 oficiāli paziņojusi, ka posms Abū Dabī, kur šajā nedēļas nogalē izšķirsies 2021. gada čempions, turpinās notikt vismaz līdz 2030. gadam, tā kā puses panākušas vienošanos par savstarpējās sadarbības pagarināšanu.

Jau šajā nedēļas nogalē Abū Dabī noskaidrosies, kurš kļūs par 2021. gada F1 sezonas pasaules čempionu. Pirms posma uz titulu ir divi pretendenti - ''Red Bull'' līderis Makss Verstapens un septiņkārtējais pasaules čempions no ''Mercedes'' Lūiss Hamiltons. Abiem ir vienāds punktu skaits 369.5 punkti, taču vairāk uzvaru dēļ līderis ir Verstapens.

Pirms posma F1 paziņojusi, ka Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā čempionāta posms notiks vismaz līdz 2030. gadam. Pirmo reizi Abū Dabī posms F1 kalendārā tika iekļauts 2009. gadā, šajā laikā kļūstot par vienu no aizraujošākajam norises vietām.

Pirms šī gada sacensībām trase piedzīvojusi nelielas izmaiņas septītajā, 11 un 17. līkumā. ''Esam priecīgi paziņot, ka Abū Dabī turpināsim aizvadīt posmus līdz 2030. gadam, tā kā esam noslēguši jaunu vienošanos. Mēs ar nepacietību gaidām sezonas pēdējo posmu, kad F1 vēsture atkal tiks pārrakstīta. Posma promouteris vienmēr parūpējies par lielisku šovu šeit. Ar paveiktajām izmaiņām esam priecīgi, ka turpmākos gados F1 turpinās šeit notikt,'' čempionāta mājaslapā citēts prezidents Stefano Domenikali.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...