Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko atvainojas Hamiltonam par savu komentāru

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko atvainojas Hamiltonam par savu komentāru
Helmuts Marko. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko atzinis, ka iepriekš intervijā pieļāvis kļūdu, attaisnojot Maksa Verstapena metodi, kā viņš Saūda Arābijas posmā mēģināja laist garām Lūisu Hamiltonu.

Īsi pēc sacīkstēm Džidas trasē Marko sacīja, ka "komandai pieejamajos datos neatklājas nekādas izmaiņas bremžu spiedienā, tāpēc Hamiltons pats vienkārši pārrēķinājās". Kā zināms, Verstapens tika apsūdzēts par tīšu bremzēšanu, kad viņam tika teikts palaist priekšā Hamiltonu, kā rezultātā konkurents uztriecās viņa mašīnas aizmugurei.

Tagad Marko ir atvainojies par šo komentāru, jo vēlāk guva pieeju datiem, kas liecina kaut ko citu. Tie parādīja, ka Verstapens bremzes tomēr uzspiedis spēcīgi. Atgādināsim, ka par sadursmes izraisīšanu tiesneši pēc finiša sportistu sodīja ar desmit sekundēm pie rezultāta, kas gan neko neietekmēja, ļaujot viņam saglabāt izcīnīto otro vietu.

"Televīzijas intervijas laikā es balstījos uz to informāciju, ko man iepriekš bija snieguši inženieri," saka Marko. "Viņiem pavisam noteikti nebija taisnība, tāpēc es atvainojos."

Oficiālie dati liecina, ka Verstapens brīdi pirms sadursmes bremžu pedāli nospiedis ar 69 bāru spiedienu, kas bijusi aptuveni 2.4G spēkus spēcīga sabremzēšanās.

"Iedomājieties, ka tas notiek pie liela ātruma," Verstapena manevru komentē bijušais F1 pilots Ralfs Šūmahers. "Tas ir ļoti, ļoti bīstami, un sods bija pārāk maigs. Verstapenam šajā ziņā vajadzētu izvērtēt savu rīcību. Es novērtēju viņa emocijas un bezierunu centienus cīnīties par titulu, bet viņam vajadzētu nedaudz atkāpties. Maksa sniegums šogad bijis tiks labs, ka būtu žēl, ja tas viss beigtos ar negatīvu iznākumu."

Izmantotie resursi:
grandpx.com

  +2 [+] [-]

, 2021-12-09 14:56, pirms 3 gadiem
Gaidam Verstapena fanu komentārus

"Hamiltonam bija jāuzliek sods, ka ietriecās viņam aizmugurē. Stulbie tiesneši, velk meršus hehe"

  +1 [+] [-]

, 2021-12-09 16:24, pirms 3 gadiem
Jau pašā sākumā bija skaidrs, ka Verstapens to darīja apzināti

     [+] [-]

, 2021-12-09 18:04, pirms 3 gadiem
Lasu un neticu, ka Marko atvainojās, jo RB vadībai un Verstapenam vienmēr taču ir taisnība un viņi visu laiku tiek apbižoti.